2015-03-21 15:58:04• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben is megrendezték Az Élet Menetét

A terhességmegszakítások ellen emeltek hangot a menetben résztvevő több mint száz résztvevő.

Szombat délben a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren gyűltek össze azok, akik idén is részt akartak venni az Az Élet Menete nevű akcióban, ezzel tiltakozva a terhességmegszakítások ellen. A több mint száz résztvevő között voltak családok, gyerekek, ortodox papok és civil szervezetek képviselői. "Az élet az ember első joga" és hasonló transzparensekkel felszerelt tiltakozók a térről az új főtérig vonultak.

A szervezők által kiosztott röplapok tanulsága szerint a Romániában immár ötödik alkalommal megtartott meneten fel szeretnék hívni a figyelmet a tényre, miszerint az ország lakossága megközelítőleg 21,8 millió személy, 1958-tól kezdődően azonban az állami kórházakban 22 millió terhesség-megszakítást regisztráltak. Emellett persze rengeteg abortuszra kerül sor magánklinikákon, amelyekről nincs statisztika.

Az Élet hete elnevezésú rendezvény március 18 és 25 között tart, Az Élet Menetét pedig szándékosan tartják a Down szindrómások napján - az Európai Unióban ugyanis a magzatoknál akiknél a betegséget megállapítják, az esetek 96 százalékában terhességmegszakítást végeznek el.

A menetben résztvevők szerint minden élet ajándék, "minden világra jövő gyermek pedig egy jel, hogy Isten nem unta meg az embereket".

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: