2007-01-10 18:57:27• hírek • István Löchli

Ismerjük meg az Európai Uniót

szaszpiroska1kKözös képzés indult  az Európai Unió adta lehetőségről.
A középiskolás tananyag alig foglalkozik az Európai Uniós ismeretekkel, viszont Románia csatlakozása után szükséges lenne a mélyebb ismeretek elsajátítása.
 
A szatmárnémeti Tanügyiek Háza, a Pro Europa Liga és a nyíregyházi Tanítani Alapítvány egy közös programot indít el, mely segítené a fiatalokat abban, hogy jobban elsajátítsák az Európai Unió adta lehetőségeket. „Kevés információt kapnak a diákok a szülőföldjük földrajzi adottságairól, történelméről, gazdasági adottságairól, tradicionális iparágakról, nagyobb vállalkozásokról, kulturális kapcsolatairól, természeti, építészeti nevezetességeiről. A szomszédos országok szomszédos megyéinek aktuális helyzetéről még kevesebb ismereteket lehet kapni” – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Szász Piroska, a Tanügyisek Házának igazgatója.  
 
A projekt közvetlen haszonélvezői Szatmár megyei és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei középiskolás diákok, tanárok és közvetett célcsoportja pedig a két megye lakossága. A program által a diákok, kikerülve az iskolapadból, komplex tudással fognak rendelkezni az Európai Unió nyújtotta lehetőségekről, lakóhelyük lehetőségeiről, adottságairól. Ez által a Szatmár megyei és a határon túli oktatás újszerű megközelítése fog megvalósulni. A kidolgozott tananyag által felismerhetővé válik, hogy milyen lehetőségeket rejt magában egy ország csatlakozása az Európai Unióhoz. Remélhetőleg ez nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a képzett fiatalok elvándorlása csökkenjen, illetve a határmenti turizmus serkentésére is lehetőséget ad.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: