2008-03-06 18:48:14• hírek • István Löchli

Az egész megyében megemlékeznek

 Szinte az összes magyarlakta településen megemlékezésre kerül sor március 15-én.

Szatmár megye számos magyarlakta településén ünnepségekre kerül sor március 15-én, az 1848-as szabadságharc kitörésének 160. évfordulója alkalmából.

Szatmárnémetiben idén is színvonalas műsorral készül a Szatmárnémeti RMDSZ, az Identitas Alapítvány, A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Szent István Kör és a Harag György Társulat. 15-én délután, 17 órai kezdettel a Petőfi-szobornál kezdődik az ünnepség. Igét hirdet Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus megyéspüspök, valamint Nt. Sipos Miklós református esperes. Ezt követően ünnepi beszédet mond Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, majd a Harag György Társulat színművészei, Nagy Csongor és Németi Zsuzsa, valamint Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja, Fülöp Ákos szaval. A megemlékezés záró momentuma a koszorúzás lesz, melyen a város vezetősége, civil szervezetek, hivatalos szervek róják le tiszteletüket.

18.30-tól az Északi Színházban folytatódik a megemlékezés, melyet Csehi Árpád megyei RMDSZ-elnök ünnepi beszéde nyit meg, majd A költő visszatér címmel a Tasnádi Teletinik műsorát tekinthetik meg a nézők. Ezt követően  Dr. Egyed Ákos történész, akadémikus tart előadást. Végezetül a Harag György Társulat mutatja be ünnepi műsorát. A szervezők minden megemlékezni vágyót szeretettel várnak.

 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: