2008-10-03 18:01:25• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben is megállt a Robur Expedíció

Szatmárnémetiben is megpihent az az öt fiatalember, akik azzal váltak híressé, hogy egy Robur típusú öreg teherautóval indultak el a magyarországi Pécelről, hogy szurkolhassanak Pekingben az Olimpián a magyar sportolóknak.

A fiatalok már négy évvel ezelőtt is ott voltak az olimpián, igaz, akkor kevésbé volt kalandos az útjuk az öreg autóval, melyet egy éven keresztül építettek át, hogy alkalmas legyen ilyen expedíciókra.

Útjuknak 109. napjánál jártak pénteken, a tervek szerint a 111. napra pedig hazaérnek a nagy kalandról. Útjuk során átszelték Ukrajnát, Oroszországot, Mongóliát, hogy csak az egzotikusabbnak mondható terepeket említsük meg. A fiúk felejthetetlen élményben gazdagodtak az út során, hiszen amellett, hogy fantasztikus sportesemények részesei voltak, többek között olyan vad vidékeken is jártak, mint Nyugat-Mongólia, ahol még igazából utak sincsenek.

De visszatérve a sporteseményekhez, a rendezvényeken való részvétel sem volt utolsó élmény, különösen, hogy meglehetősen kevés eseményre volt meg a jegyük, a szervezők pedig a helyszínen nem biztosítottak jegyárusítást. Az eseményekre azonban, ha kis fondorlattal is, de bejutottak, sőt, a legnagyobb élménynek számító vízilabda-döntőre a Magyar Olimpiai Bizottság segítségével sikerült bejutniuk.

Az expedíció tagjai most elhatározták, az elkövetkezendőkben dolgozni és gyűjteni kezdenek, hogy a következő olimpián is ott lehessenek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: