2016-09-01 18:39:46• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben is levetítik a Filmtettfeszt filmjeit

Összeállt a 16. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle idei versenyprogramja, a másodszor megszervezett Filmgalopp.

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle idén másodszor hirdette meg erdélyi kisjátékfilmes versenyét. A versenybe került rövidfilmek között van lírai kosztümös dráma, feszült krimi, kísérleti animáció, de a filmekből nem hiányoznak a kedves gyerekkalandok és az egyetemista hétköznapok sem. Az idén beválogatott filmek a következők:

- Bende Attila: Infinity Cycles, 1'
- Dragu Erika: Fejvadász, 15'
- Groșan Cristina: Éjszakai festés, 17'
- Kovács Katalin: Igazság vagy merészség, 18'
- Nagy Anita Noémi: Köztünk marad, 9'
- Püsök Botond: Kendeffy, 12'
- Skovrán Tünde: Csiga-biga, 8'
- Szőcs Petra: Csoszogj úgy, 14'

A rövidfilmeket a fesztivál minden helyszínén műsorra tűzzük. A fődíj idén is 1 000 000 Ft az NMHH Médiatanácsának felajánlásával, a közönségdíjas film rendezője pedig 1000 lej jutalomban részesül.

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle 16. kiadása 2016. október 5. és 9. között zajlik Kolozsváron és 11 másik erdélyi városban: Nagyvárad, Székelyudvarhely, Nagyszeben, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Beszterce, Zilah, Arad - illetve idén először Szatmárnémeti is otthont ad a vetítéseknek.

A fesztiválon műsorra tűzött tíz nagyjátékfilm közül hármat - Ernelláék Farkaséknál (r. Hajdu Szabolcs), Veszettek (r. Goda Kriszta), Gondolj rám (r. Kern András) - romániai premierben vetítenek, de köztük lesz a Karlovy Varyban bemutatott Szerdai gyerek (r. Horváth Lili), az Erdélyben forgatott Víkend (r. Mátyássy Áron) vagy Fekete Ibolya bájos családregénye, az Anyám és más futóbolondok a családból is. Az egészestés játékfilmeken kívül többszörösen díjazott dokumentumfilmek, rövidfilmek várják a vetítésekre a filmrajongókat, a tanulni vágyók műhelymunkán vehetnek részt, és idén sem marad el a gyerekprogram.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: