2014-08-06 13:30:19• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben is látható lesz a kupak-ikon

A megyeközpontba költözik a Peleskei Ifjúsági Tábor résztvevői által összeállított rendhagyó ikon.

A július 17 és 20 között megtartott Peleskei Ifjúsági Táborban résztvevő fiatalok egy meglehetősen rendhagyó dologra vállalkoztak. Pillepalackok kupakjaiból állították össze a Peleskei Istenszülő-ikont. Ehhez több mint 50 ezer kupakot használtak fel, a munka pedig jónéhány órán keresztül tartott.

Ezt az ikont állítják össze újra húsz fiatal közreműködésével Szatmárnémetiben augusztus 8-án reggel 10 órakor a Kossuth-kertben található Zöld Házban. Az esemény a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség egy másik rendezvényéhez kapcsolódik. A Zöld Házban ugyanis egy nemzetközi kerekasztal-beszélgetés fog zajlani, amelynek címe: Modern technológiák a szennyvíz-tisztításban és a hulladékgazdálkodásban Európában".

A beszélgetésre nem csak azon cégek és vállalkozások képviselőit várják, akik az említett témakörökben tevékenykednek, hanem projektírókat és közigazgatási egységek képviselőit is, akik érdekeltek akár közvetett módon is valamelyik témakörben.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség sajtóközleménye szerint a pénteken a Zöld Házban összeállított pillepalack-kupak ikont az eseményt követően a Szatmár Megyei Tanács előterében fogják kiállítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: