2010-06-08 14:01:54• hírek • Póti Orsolya

Sportnapot szerveztek

A szatmárnémeti ADEP Sportklub és a Szatmárnémeti Caritas Szervezet Tanácsadó Irodája Sérülteknek június 8-án sportnapot szervezett integrált csoportoknak, azaz fogyatékossággal élő fiatalok és sportoló diákok számára.

Kedd délelőtt 10 órától a Beach Club területén sportnapot szerveztek sérült fiatalok és sportoló diákok számára. A sporttevékenységekben összesen nyolcvan fiatal vett részt, azaz negyven sérült és negyven önkéntes diák. Az önkéntesek olyan iskolákból jöttek, mint a Mircea Eliade, a Brincoveanu és a Ion Creanga, valamint mindegyikük aktív tagja az az ADEP Sportklubnak. A résztvevő negyven sérült fiatal nem csak a Caritas szervezeten belül működő fogyatékosokkal foglalkozó központ tagja, hanem sokan közülük a Szatmárnémeti Speciális Iskola tanulói.

Rácz Gabriella szociális munkás, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet Tanácsadó Irodája Sérülteknek vezetője elmondta, hogy a minden évben szerveznek sportnapok és más sporttevékenységeket sérült fiatalok számára. „A Beach Clubnál szervezett sportnap különlegessége, hogy integrált, azaz vegyes, egészséges és sérült gyerekekből álló csoportok vettek részt a különböző sportágakban, valamint ez volt az első alkalom, hogy ilyen jellegű rendezvényben az ADEP Sportklubbal működtünk együtt" - fejtette ki Rácz.

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet Tanácsadó Irodája Sérülteknek és az ADEP Sportklub között már egy egy éves szerződés áll, melynek értelmében a sportklub edzői minden héten egyszer tornaórát tartanak a sérülteknek a "Lucian Blaga" Általános Iskolában. Adrian Pricop a sportklub vezetője elmondta, hogy a jövőben is együtt akar működni a szervezettel, valamint kifejtette, hogy  sérült fiatalok számára nemsokára szerveznek egy színvonalasabb sportrendezvényt,  melyre külföldieket is szívesen várnak.


Sportnapot szerveztek fogyatékosonak és sportoló diákoknak
Sportnapot szerveztek fogyatékosoknak és sportoló diákoknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: