2017-02-14 09:41:35• hírek • Szatmar.ro

Szatmárnémetiben is fellép az InFusion Trió

Február 17-22. között a Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet szervezésében erdélyi turnén vesz részt, illetve Bukarestben is fellép az InFusion Trió. A turnét Szatmárnémetiben nyitják.

Az elmúlt évek népszerű, egyedi hangzású zenekarának tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és könnyűzene terén egyaránt jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektromos hegedű, elektromos cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) a rádiókból ismert slágereket szólaltat meg élőben, egy teljesen új hangzásvilágban.

Magyarország egyetlen looper zenekara hatalmas sikernek örvend: a Cseh Tamás Program támogatásának köszönhetően adták ki első albumukat Loop Me Up címmel, miközben a Hungary's Got Talent, illetve a németországi Supertalent tehetségkutató műsorban nyűgözte le egyedi hangzásával a zsűrit és a nézőket.

Az InFusion Trió 2016 nyarán a riói olimpia Magyar Házában lépett fel, a világ legjelentősebb sporteseményén a magyar kultúra nagykövetei voltak.

Az InFusion Trió mestersége: elektronika és akusztikus hangzás, különböző műfajok és személyiségek harmóniába fésülése. A looptechnikát, az elektromos hangszereket, a kortárs popslágerek, a komolyzene és a népzene kultúráját egységbe gyúró hármas fogat összehangolásbeli virtuozitását pontosan tükrözi Loop me up című nagylemeze. - méltatja a Recorder Magazin az együttes lemezét.

A trió tagjai:
Farkas Izsák - elektromos hegedű

Izsák 2010-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneakadémián, hegedű szakon. 2005 óta játszik elektromos hegedűn. Jelenleg a Vígszínházban játszik címszerepet a Hegedűs a háztetőn című darabban, emellett számos jazz, rock és crossover formáció tagja.

Simkó-Várnagy Mihály - elektromos cselló

Szintén a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott 2005-ben, cselló tanszakon, majd a Kőbányai Jazz Szakiskolában tanult basszusgitározni. 2006-tól a Dohnányi Ernő szimfonikus zenekar szólamvezető csellistája, számos jazz, rock és crossover formáció tagja. 2011-ben a Roland Loop világbajnokság kelet-európai döntőjén 2. helyezést ért el.

Weisz Nándor - elektronikus dob, ének

2000-ben diplomázott a müncheni Zeneakadémián, ütő tanszakon, azóta a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja. 2004 óta elektronikus zeneszerzéssel is foglalkozik, és számos jazz, folk és pop formáció tagja.

A turné állomásai:
február 17-én, pénteken Szatmárnémetiben, Music'At Pub
február 18-án, szombat Székelyudvarhelyen a G Caféban
február 19-én, vasárnap Kézdivásárhelyen a Vigadóban
február 20-án, hétfőn Bukarestben a Parasztklubban
február 21-én, kedden Nagyszeben az Atrium Café Bistro&Art-ban
február 22-én, szerdán pedig Sepsiszentgyörgyön a Bástyában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: