2016-11-11 18:26:19• hírek • Választási hirdetés

Szatmárnémetiben is elkezdődött a választási kampány

Minőségi oktatás, a gazdák támogatása, a családok jóléte, csak néhány az RMDSZ legfontosabb célkitűzései közül, melyeket a következő négy évben szeretne megvalósítani. Ezekhez azonban erős parlamenti képviseletre van szüksége a romániai magyar közösségnek.

Csütörtökön hivatalosan is elkezdődött a kampány, a megye legtöbb településén kihelyezték az első plakátokat. Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor, polgármester, Magyar Lóránd, parlamenti képviselőjelölt, valamint Turos Lóránd, szenátorjelölt jelenlétében helyezték el a plakátokat.

„Ugyanazt mondhatom, amit a nyári kampányban jelöltként is: mi a kézfogásos RMDSZ-ben hiszünk, ezért azt gondolom, hogy a plakát csupán egy szükséges formai kelléke a kampánynak, a hangsúlyt azonban a személyes találkozásokra fogjuk helyezni."- fogalmazott Kereskényi.

Az új választási törvény, még a nyári kampányhoz képest is szigorúbb, ami azt jelenti, hogy a pártok csak a hivatalosan kijelölt plakátoló helyeken ragaszthatják ki plakátjaikat.

„10 éve foglalkozom vidékfejlesztéssel, ennek köszönhetően jól ismerem Szatmár megyét, a helyi gazdákat és azok problémáit. Azt remélem, hogy ezt a munkát folytathatom parlamenti képviselőként is. A kampányban is azzal fogom tölteni az időmet, hogy a lehető legtöbb emberrel találkozzak a városokban és vidéken is"- jelentette ki Magyar Lóránd a helyszínen.

A választók harminc nap mulva járulhatnak az urnák elé, a tét pedig, hogy a magyar közösség fel tudja mutatni erejét.

„Megfelelő körülményeket kell biztosítanunk fiataljaink számára. Ahhoz, hogy itthon maradhassanak és ne kelljen külföldre menniük, itt kell megteremtenünk a jobb életszinvonalt, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy ott legyünk, mikor a közösségünket érintő fontos döntések születnek"- mutatott rá a választásnak egy komoly tétjére Turos Lóránd.

A parlamenti választások pontosan 30 nap múlva, december 11-én lesznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: