2020-05-07 12:52:32• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben helyezik üzembe a nagykárolyiak által vásárolt tesztelőgépet

Újabb egyeztetés zajlott szerdán Nagykárolyban, melyet a város polgármestere folytatott az Agrotex cég vezetőjével, Adrian Lăța-val, az Alconor Company tulajdonosával, Varga Norberttel, illetve Radu Bud prefektussal és Pataki Csaba megyei tanácselnökkel.

Az egyeztetésen megállapították, hogy a koronavírus-fertőzés tesztelésére megyei szinten csak a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban van lehetőség, mivel ez az egyetlen, erre érvényes engedéllyel rendelkező egészségügyi intézmény a megyében. Az országos tesztelési programban is ez az intézmény vesz részt, ide érkeznek a szükséges finanszírozások, valamint csak ebben a kórházban dolgoznak olyan, szakirányú vizsgával rendelkező szakemberek, akik a betegek tesztelését el tudják végezni. Mindezeket szem előtt tartva a felek megegyeztek, hogy a nagykárolyiak által vásárolt gépet a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Covid-19 laborjában üzemelik be.


A megvásárolt tesztelőgép tulajdoni joga a jövőben sem változik: tulajdonosként egy alapítvány, illetve a nagykárolyi önkormányzat szerepel, akik együttműködési protokollt írtak alá a gép átadásáról a Szatmár Megyei Kórházzal – derül ki a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal közleményéből. Az önkormányzat továbbá azt is közölte, hogy a Nagykárolyi Városi Kórház személyzetét is ki fogják képezni a készülék használatára, melynek köszönhetően helyi szinten is használni tudják majd a gépet, akár a mostani pandémia lecsengése után is. A megállapodás másik részekét a felek abban is megegyeztek, hogy a nagykárolyiak elsőbbséget élveznek majd a koronavírus-tesztelést illetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: