2009-11-04 15:15:57• hírek • Czinzel László

Szatmárnémetiben folytatódik a karaván

A Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ székhelyén tartott sajtótájékoztatót a Szatmár Megyei Tanács a héten befejeződő Szatmári Kultúrkaraván kapcsán.

Szeptember 28-án indult útjára első alkalommal a Szatmári Kultúrkaraván, amellyel a Szatmár Megyei Tanács gyakorlatilag házhoz vitte a kultúrát a megye településeire, Nagykárolytól Avasfelsőfaluig, Sárközújlaktól Tasnádig. A kulturális rendezvények megszervezésében aktív szerepet vállaltak a Megyei Tanács alárendelt szervei is, többek között a Megyei Könyvtár, a Megyei Kultúr-igazgatóság illetve a Szatmár Megyei Művészeti Iskola is.

Csehi Árpád megyei tanácselnök elmondása szerint a karaván megállóin megközelítőleg 4500 személy vett részt a kulturális rendezvényeken, és további 1500 személy részvételére számítanak a Szatmárnémeti rendezvényeken is.

A felszólalók mindegyike pozitívan értékelte a Megyei tanács ezen kezdeményezését, sokak szerint már régóta szükség lett volna arra, hogy ilyen karaván induljon útnak a megyében. A tervek szerint jövőre is lesz ilyen akció, bár az időpont még nem ismert, hiszen néhányan inkább tavaszra időzítenék a karavánozást.


Sajtótájékoztatót tartottak a Kultúrkaraván kapcsán
Sajtótájékoztatót tartottak a Kultúrkaraván kapcsán


A Szatmárnémeti események programja:

November 3.-6.
A Szatmár megyei múzeum kiállításai: Műveltség - Önazonosság - Multikulturalitás. Megtekinthető a Szatmár Megyei Múzeum központi épületében (Vasile Lucaciu sétány 21) kiállítótermében, hétköznapokon 9-17, vasárnap 10-14 óra között.

Lukács Katalin textilművész selyemfestmény-kiállítása: Megtekinthető a Szatmárnémeti Művészeti Múzeum (Régi főtér - Vécsey-ház) hétköznapokon 9-17, vasárnap 10-14 óra között.

November 4.
A Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ valamint a Szatmár Megyei Könyvtár szervezésében (1918. December 1. utca 11 szám.): 13 órakor könyvbemutató-kiállításmegnyitó, 15 órakor a Szatmárnémeti Művészeti Iskola előadása.

November 5.
18:30 órakor, a Szatmárnémeti Dinu Lipatti filharmónia hangversenye a filharmónia előadótermében (Ruha István átjáró)

November 6.
A Szatmárnémeti Északi Színház román tagozatának előadásai:
11.00 - Mese a disznóról - a színház termében
17.00 - Álom egy téli éjszakáról - a színház termében

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadásai:
12:00 - Az égig érő fa - a Szivárvány pódiumteremben
19:30 - A bárónő és a komorna - az Ács Alajos Stúdióteremben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: