2014-07-24 16:51:19• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben és több településen is nő a víz ára és a csatornahasználati díj

Elvileg mindenkinek nagyobb lesz a vízszámlája augusztusban mint eddig: az Apaserv Rt. most futó "nagy projektjében" vállalta, hogy emelni fogja a víz és a csatornahasználati díj árát. Ennek értelmében júliusban már a magasabb árak érvényesek, nem csak Szatmárnémetiben, hanem minden településen a megyében, ahol a részvénytársaság a szolgáltató.

Az Apaserv Rt. 2012 márciusában indította el a „Szatmár megye ivóvíz- és csatornahálózatának infrastrukturális bővítése és rehabilitációja" elnevezésű projektet. Ennek összköltségvetése 433,519 millió lej, célja pedig, hogy Szatmárnémetiben, Batizon, Lázáriban, Szatmárpálfalván, Ombodon, Szatmárudvariban, Nagykárolyban, Mezőfényen, Kaplonyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Sárközújlakon, Erdődön és Nagymadarászon bővítsék, illetve adott esetben felújítsák a kanalizálási és ivóvíz hálózatot. A költségek 78,5%-át az Európai Unió, 12%-át a román állam, 1,84%-át az érintett önkormányzatok, 7,60%-át pedig az Apaserv biztosítja - az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank hitelének köszönhetően.

A részvénytársaság ekkor azt is vállalta, hogy egy előre meghatározott áremelési stratégia alapján egy adott szintig emelni fogják a szolgáltatásuk árát. Legutóbb a tavalyi év júliusában emelték az árat, a stratégia utolsó mozzanataként pedig idén is emelnek a víz, illetve a csatornahasználati díjon. Ezzel elvileg véget ér az emelések sora, illetve csak az inflációhoz igazodva módosulhat a szolgáltatás ára.

Idén július elsejétől tehát a vezetékes víz és a szennyvízelvezetésért fizetendő összeg köbméterenként 7,07 lejről 7,98 lejre nő. Ez azt jelenti, hogy az ivóvízszolgáltatás köbméterenkénti ára 3,86 lejről 4,27 lejre nő, a szennyvízelvezetés díja pedig 3,21 lejről 3,71 lejre módosul.

Az áremelkedés nem csak szatmárnémetit, hanem az összes olyan települést érinti, ahol az Apaserv Rt. a szolgáltató. A megyeközpont mellett így nőni fog a tarifa Nagykárolyban, Tasnádon, Avasfelsőfaluban, Erdődön, Sárközújlakon, Szakaszon, Aranyosmeggyesen, Turcon, Nagykolcson, Borválaszúton és Pusztadarócon is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: