2013-09-20 18:18:22• hírek • Szatmár.ro

Keresztény könnyűzenei koncerttel ünnepelt a Harangszó Rádió

Három keresztény könnyűzenét játszó együttes koncertjével ünnepelték meg a Harangszó Rádió fennállásának második évfordulóját. Az eseményre a Református Gimnázium udvarán került sor, a hallgatóság egy része pedig Szilágy illetve Bihar megyéből érkezett.

A Református Gimnázium környékét a vallásos könnyűzene dallamai járták be péntek délután. Itt ünnepelte ugyanis a szatmári református rádióműsor, a Harangszó Rádió első adásának két éves évfordulóját. A koncerten egy szatmárnémeti, egy kolozsvári és egy budapesti zenekar lépett fel a közel kétszáz fős hallgatóság előtt.

A koncertet megelőzően Rácz Ervin, a rádióműsor főszerkesztője mesélt a Szatmár.ro-nak az indulásról, annak nehézségeiről. Különböző elvárásoknak kellett ugyanis megfelelnie a műsornak: a sugárzó City Rádió azt kérte, hogy a kereskedelmi rádiók stílusában szóljon a műsor, az egyház viszont egy konzervatívabb verzió mellett volt. Végül aztán sikerült megvalósítani egy olyan rádióműsort, amely azok számára is szórakoztató és érték-közvetítő, akik nem feltétlenül tartják magukat vallásosnak.

A pénteki alkalmon Rácz Ervin köszöntőjét a szatmárnémetiből elszármazott Kánya Zsolt Attila, a KRISZ elnökének igei köszöntője követte, majd a zenészek léptek színpadra. Előbb a szatmárnémeti Talentum zenekar csapott a húrok közé, majd a Kolozsvárról érkezett Pont játszott vallásos, fülbe mászó dallamokat.

Az est fénypontja a Budapestről érkezett Helyes_Beat friss, modern, minőségi gospel zenével, magyarul szórakoztatta az egyre népesebb hallgatóságot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: