2011-08-18 13:28:58• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiben drasztikusan csökkent a segélyezettek száma

Ilyés Gyula szerint felelőtlennek nevezte Dan Lazaroiu munkaügyi miniszter legutóbbi kijelentéseit, amivel a tárcavezető „csak a szociális- és közintézmények hitelét rontja". Ezzel együtt visszautasította Lazaroiu a polgármesteri hivatalok ellen intézett támadását is.

A munkaügyi miniszter kedden azt nyilatkozta, hogy Romániában túlságosan is sok olyan ember él szociális segélyből, akik munkaképesek, ám nem csinálnak semmit és az állami segítséghez is illegálisan jutottak hozzá. Lazaroiu szerint ezért nagy részben a polgármesteri hivatalok a hibásak, amiért azok „szavazatokat vásárolnak a szociális segélyek odaítélésével".

Ezen kijelentésekre reagált szerdán sajtótájékoztató keretein belül Ilyés Gyula polgármester, aki elmondta, hogy Szatmárnémetiben folyamatosan komoly szociális ankétot végeznek a támogatottak helyzetének és gazdasági állapotának felmérése és monitorizálása érdekében.

Ilyés statisztikai mutatókkal támasztotta alá, hogy Szatmárnémetiben az utóbbi években jelentősen visszaesett a közpénzekből támogatottak száma. Ezek szerint amíg 2005-ban még 914 kérvényt kellett elbírálniuk szociális segély tekintetében, addig ez a szám 2009-re 138-ra, 2011-ben pedig 64-re esett vissza. Ami a családi támogatásokat illeti, 2005-ben még 1949 esetben utalták ezt ki, két évvel ezelőtt 7529 esetben, idén pedig 4317 kérvény tűnt megalapozottnak.

Hasonló visszaesés tapasztalható a fűtéstámogatások terén is. Öt évvel ezelőtt 17.891 esetben ítéltek meg gázfűtési támogatást. Ez a szám 2009-ben 7529-re esett vissza, tavalyra pedig 4317-re. Ugyanez igaz a fával fűtők számát illetően is: 2007-ban 783-an kaptak támogatást, tavaly pedig 111-en.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: