2016-04-13 16:04:40• hírek • MTI

Szatmárnémetiben csapnak össze a legjobb kórusok

Két tantárgyverseny országos döntőjének helyszíne is Szatmárnémeti lesz az előttünk álló hétvégén - már amennyire a legjobb kórusok megmérettetését nevezhetjük egyáltalán tantárgyversenynek...

Április 15-17., azaz péntek és vasárnap között Szatmárnémetiben méri össze tudását az ország 14 legjobb iskolai kórusa. Azok, amelyek megnyerték korábban a területi döntőket. Az énekkarok két kategóriában szállnak versenybe: külön bírálják el ugyanis a művészeti iskolák és a nem művészeti iskolák kórusainak teljesítményét.

A művészeti iskolák mezőnyében Szatmárt az Aurel Popp Művészeti Iskola diákjai képviselik, ők Bodzaforduló, Resicabánya, Jászvásár, Nagyvárad, Ramnicu Valcea és Sepsiszentgyörgy kórusaival mérettetnek meg szombaton a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében.

A nem művészeti iskolások mezőnyében Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár, Slatina, Bodzaforduló, Bukarest és Jászvásár aranytorkú diákjai mellett a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum kórusa versenyezhet az első helyért a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Az eredményhirdetésnek a filharmónia épülete ad otthont szombat délután 17 órakor.

Nem csak a legjobb énekesek, de Románia legjobb biológusai is Szatmárnémetiben mérik össze tudásukat a hétvégén: 234 hetedikes, illetve IX-XII. osztályos diák. A verseny helyszíne a Mihai Eminescu Főgimnázium épülete, a nyitó- és záróünnepségé pedig a filharmónia épülete lesz vasárnap 17, illetve szerdán 18 órakor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: