2009-03-02 13:32:48• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben a Zurboló együttes

Március 8-án vasárnap 19 órakor a MADISZ meghívására Szatmárnémetiben vendégszerepel a Zurboló Néptáncegyüttes. A közönség a Postakert és a Pótlás című táncszínházi produkcióikat kísérheti figyelemmel.

Az.1985-ben alakult Bogáncs Néptáncegyüttes, mely jelenleg Erdély legrégebbi folyamatosan működő magyar gyermek-néptáncegyüttese, amely az évek során folyamatosan bővült. Az eltelt 20 év alatt több mint 800 gyermek és fiatal táncolt csoportjaikban, együtteseik jelenlegi tagsága pedig körülbelül 150 fő.

A csoportjaikban táncoló nagy számú fiatal és gyermek munkájának összehangolása és támogatása érdekében fogalmazódott meg már évekkel ezelőtt az igény, hogy tevékenységük számára intézményesített és szervezett kereteket, így a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum Bogáncs Néptáncegyüttes és a Brassais Véndiák Alapítvány Zurboló Táncegyüttes csoportjainak támogatására 2002 őszén megalakult a Bogáncs - Zurboló Egyesület.

Március 8-án a MADISZ szervezésében a Szatmárnémeti Északi Színházban lépnek fel este 19 órai kezdettel. Postakert és a Pótlás című táncszínházi produkcióikat adják elő a szatmári közönségnek. Egy felnőtt jegy ára 10, egy diákjegy ára pedig 8 lejbe kerül. Jegyek elővételben kaphatók a színház jegyirodájában - tudtuk meg Kánya Lászlótól, a MADISZ elnökétől.

A Szatmárnémeti Madisz meghívására fognak fellépni

 

A Zurboló táncegyüttes próba közben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: