2017-06-28 12:34:57• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiben a Debrecen vagy a Kolozsvári CFR?

Szerdán elkezdte a felkészülést a második osztály 2017-2018-as szezonjára az Olimpia labdarúgócsapata. Az összetartást megelőző sajtótájékoztatón Karda Attila klubelnök és Selymes Tibor edző beszélt a klub célkitűzéseiről, az előttük álló problémákról, a megoldásra váró feladatokról.

Mindjárt kezdésként Karda leszögezte, hogy a csapat célja az első hat hely valamelyikén zárni az előttünk álló szezont. Az elnök azt is elismerte, ez meglehetősen merész elvárás.

Az együttes a hét hátralévő részében itthon készül, majd július 3-án elutazik Brassó Pojánára edzőtáborba. Hogy pontosan ki utazik, az még talány. Június 30-án ugyanis a keret valamennyi tagjának lejár a szerződése. „Már elkezdtünk beszélgetni a játékosokkal és a pozitív visszajelzések alapján biztos vagyok benne, hogy a keret magja maradni fog” - jelentette ki Karda. „Minden egyes játékost meg akarok ismerni, elbeszélgetni vele. Megnézek még néhány felvételt az előző szezon meccseiből. Azt szeretnénk, hogy mire elutazunk az edzőtáborba, a keret 90-95%-a kialakuljon” - tette hozzá Selymes.

„Versenyhelyzetet akarunk minden poszton! Különösen fontos ez a juniorok esetében. Sok esetben pont ők dönthetik el egy-egy meccs sorsát. Kiegyenlített keretek esetében ugyanis döntő lehet, hogy ők milyen szintet képviselnek. Láthattuk ezt a tavasszal is, amikor több fiatalunk is lesérült - a versenyszabályzat ugyanakkor előírja, hogy ott kell lenniük a pályán illetve a kispadon” - magyarázta Karda. Éppen ezért tesztelni fogják a pusztadaróci Vincze Leventét, aki rendkívül pozitív benyomást keltett benne. „Keveset láttam még tőle, de máris feltűnt, hogy jól helyezkedik a pályán, magabiztos a labdával és biztos a passzjátéka”, mondta Selymes is. „Mindenütt azt szeretnék a szurkolók, hogy helyiek alkossák a csapatot, de sehol nincs olyan merítési lehetőség”, hívta fel a figyelmet egy általános elvárásra az egykori legendás védő. Ezzel is magyarázható, hogy az Olimpia két szinesbőrű francia játékost tesztel. Nevüket azonban Karda és Selymes nem akarta elárulni, amíg el nem dől, maradnak-e.

Az edzőtáborban természetesen a fizikai felkészülésen lesz a hangsúly. „Két-három mérkőzést szeretnék játszani ott helyi kis csapatokkal. Szépen fokozatosan kell készülnünk az erősebb ellenfelekre” - vázolta fel elképzeléseit Selymes.

A román válogatott aranygenerációjának tagja a 14-én véget érő edzőtábor után további négy meccset szeretne játszani. „Tágyalunk a Debrecennel és beszélni akarok Dan Petrescuval is. Szeretnénk egy ismert, komoly játékerőt képviselő csapatot elhozni Szatmárnémetibe, hogy ellenük mutassuk majd be a végleges keretet” - árulta el Selymes.

Karda elmondta, a kedden indított akció során három óra alatt el is kelt az egyik szett felszerelés. A befolyó összegből a juniorok és az edzők öltözőjét szeretnék kipofozni kicsit. A tervek azonban ennél is merészebbek – tárgyalásban állnak két céggel a stadion homlokzatának rehabilitálásáról is.

Addig is az Olimpia kerete szerdán elkezdte a felkészülést az új szezonra. A stadionban a gyepszőnyeget a nyár folyamán újjá varázsolták, a kérdés már csak az, a keretben milyen újdonságokat hoznak a következő hetek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: