2019-07-22 11:25:00• hírek • Közlemény

Szatmárnémetiben a Bolyai Nyári Akadémia hitoktatóknak szánt továbbképzése

Hitoktatók vizsgálják a tapasztalati oktatás lehetőségeit a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében, július 21-e és 27-e között szervezett Bolyai Nyári Akadémián.

A vasárnapi érkezést és regisztrációt követően július 21-én, hétfőn reggel, a szatmárnémeti Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templomban tartott szentmisében nyitották meg a Bolyai Nyári Akadémia hitoktatóknak szervezett rendezvénysorozatát. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége már 27. alkalommal szervezi meg az akadémiát, amelyhez 15 éve kapcsolódott a hitoktatók nyári továbbképzője. Idén, július 27-ig a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye látja vendégül a 45 résztvevő hitoktatót, akik Hargita, Maros, Hunyad, Fehér, Temes, Arad, Bihar, Máramaros és Szatmár megyékből érkeztek, illetve egy résztvevő a Vajdaságból jött.

 

 

„Tudás tapasztalat által. A tapasztalati oktatás fejlesztése az iskolában.” - az idei témája a Bolyai Nyári Akadémiának, a társszervező Egyházmegyei Főtanfelügyelőség ennek megfelelően állította össze a továbbképző programját, amelyben az előadások éppúgy helyet kaptak, mint a műhely- és terepmunka, a kiszállások és kirándulások.

 

 

Hétfőn reggel, a Hildegárda templomban tartott megnyitón Egeli Ferenc egyházmegyei főtanfelügyelő buzdította a résztvevőket: „Egyházunk komoly feladatát végzik a hitoktatók és az ehhez méltó megbecsülést, bízom benne, hogy meg is kapják.” Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy mindannyiuk számára értékesnek bizonyul majd az együtt töltött idő. Ezt követően a tapasztalati tudás hátteréről értekeztek, majd a kompetenciák fejlesztéséről volt szó a tapasztalati tanulás által. Délután a Püspöki palotába látogattak, és megtekintették a Székesegyházat is.

 

 

Kedden meglátogatják a ferences testvéreket, Kaplonyban, a Szent Antal templomban vesznek részt szentmisén, a nagykárolyi Kalazanci Szent József templom és a Károlyi-kastély megtekintését követően pedig Máriapócsra zarándokolnak. A szerdai napon csoportokban tekintik a digitális technika szerepét, a tankönyvek nyújtotta lehetőségeket, a művészetpedagógiai és élménypedagógiai módszereket, míg csütörtökön tanulmányi körúton vesznek részt. Pénteken aztán újra csoportokban terveznek komplex élménypedagógiai foglalkozásokat, továbbvezetik a drámapedagógiai és élménypedagógiai eszközök leltárát, és figyelembe veszik mindenkor az életkori sajátosságokat is.

 

A Bolyai Nyári Akadémia hitoktatóknak szánt továbbképzése mindezek után szombaton, kiértékeléssel ér véget.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: