2019-06-28 07:58:37• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetibe látogatott Sorina Pintea egészségügyi miniszter

Szakmai látogatást tett csütörtök délután Szatmárnémetiben, pontosabban szólva a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban Sorina Pintea egészségügyi miniszter. A megbeszélésen a szaktárca vezetője az egészségügyi intézmény vezetőségével és orvosaival egyebek mellett a soron következő fejlesztésekről is egyeztetett.

Sorina Pintea városunkban tett látogatását többek között az indokolta, hogy a minisztérium ebben az évben különösen nagy összeget, 12,9 millió lejt különített el a Szatmár megyei egészségügy fejlesztésére. Épp ezért a vezetőséggel folytatott diskurzus során a szaktárca vezetője a kórházi fejlesztésekről kért részletes jelentést, de az osztályvezetőkkel a páciensek elégedettségi szintjéről is egyeztetni akart. Mint elmondta, annak ellenére, hogy az utóbbi időben megemelték az egészségügyi személyzet bérét, mégis sok panasz érkezik a betegek részéről, kik a kórházakban tapasztalt körülményekkel koránt sincsenek megelégedve. Hozzátette: a reklamációk java része nem magát az orvosi tevékenységet érinti, hanem a dolgozók magaviseletét.


Pintea a szakmai látogatás során a Közegészségügyi Igazgatóság vezetőségével is találkozott. A minisztérium területi képviselőjeként funkcionáló hivatalt a szaktárca vezetője arra szólította fel, hogy ne tolerálják tovább a egészségügyi személyzet nem megfelelő magaviseleti formáit, melyeket a páciensek számtalanszor sérelmeznek és jeleznek is a hatóságok felé.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: