2017-10-17 09:19:43• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetibe látogatott Németország temesvári konzulja

Október 16-án Németország temesvári konzulja, Ralf Krautkrämer látogatott el Szatmárnémetibe. Az itt töltött nap folyamán a konzul Szatmár megye prefektusával találkozott, akivel lehetséges gazdasági és kulturális együttműködésekről tárgyaltak.

A találkozó egyik központi témája a Szatmár megyében tapasztalt munkaerőhiány volt, amely sokszor megnehezíti a megyébe érkező német befektetők dolgát. A prefektus az üggyel kapcsolatban elmondta,  a városi és megyei vezetőkkel közösen már dolgoznak a lehetséges megoldásokon. Darius Filip reményének adott hangot, hogy minél előbb orvosolni tudják a problémát.

A konzul abbéli örömét is kifejezte a látogatás során, hogy a megyében számtalan kiaknázatlan gazdasági lehetőség rejlik. Véleménye szerint megfelelő fejlesztési stratégia segítségével ezek a lehetőségek látványosan javíthatják a szatmári lakosság életkörülményeit.

Szintén ezen a napon Ralf Krautkrämer a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium azon diákjait is díjazta, akik kiváló eredményeket értek el a különböző német tantárgyversenyeken. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: