2020-02-19 10:45:51• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetibe látogatott Németország bukaresti nagykövete

Február 19-én Szatmárnémetiben tett szakmai látogatást Cord Meier-Klodt, Németország bukaresti nagykövete, kit itt tartózkodása során a Johann Forstenheizler, Német Demokrata Fórum tiszteletbeli elnöke, Josef Holzli, a fórum észak-erdélyi elnöke, valamint a Német-Román Gazdasági Egyesület vezetője, Iuliu Cadar kísért.

Cord Meier-Klodt szatmári látogatása során találkozott Kereskényi Gábor polgármesterrel, Pataki Csaba megyei tanácselnökkel és Radu Bud prefektussal is. Az elöljárók elsősorban Szatmár megye és különösképp Szatmárnémeti gazdasági fejlődéséről számoltak be, melyben kulcsfontosságú szerepet játszottak a megyében gyökeret eresztett német cégek, de szó esett a helyi, még kiaknázatlan befektetési lehetőségekről, a duális- és szakképzésről, illetve a németországi Ostalb járással és Wolfenbuttel városával kiépített jó viszonyról is.


Annak érdekében, hogy Szatmár megyét még inkább bekapcsolják az európai körforgásba, a helyi és megyei vezetők a találkozón hangsúlyozták, roppant hasznos volna egy Németországot és Szatmárnémetit összekapcsoló repülőjárat megvalósítása is.


"Németország Szatmárnémeti és Szatmár megye legfontosabb nemzetközi üzleti partnere, ezért kifejezetten örülök annak, hogy ma meglátogatott bennünket Cord Meier-Klodt, Németország bukaresti nagykövete. Megbeszélésünk során egyetértettünk abban, hogy bővítenünk kell a gazdasági együttműködést, hiszen mindkét fél elégedett eddig. A Szatmárnémetiben működő német tőkéjű cégek éves forgalma meghaladja az 500 millió eurót, több mint 15 ezer alkalmazottjuk van, és támogatják a duális képzést is, amely módszer Németországban már rendkívül jól működik. Ismertettem vele a Johann Ettinger Líceumban megvalósított 800 ezer euró értékű beruházásunkat, hiszen akkor van jövőnk, ha befektetünk a gyermekeink oktatásába" - közölte az eseménnyel kapcsolatban Kereskényi Gábor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: