2017-07-08 08:59:57• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetibe látogatott Fehéroroszország nagykövete

Hivatalos munkalátogatást tett pénteken Szatmárnémetiben Andrej Grinkevics, Fehéroroszország bukaresti nagykövete. A diplomata megbeszélést folytatott az államigazgatás helyi vezetőivel és a helyi önkormányzatok képviselőivel.

Andrej Grinkevicsot fogadta többek között Darius Filip prefektus, Ioan Rus, a megyei tanács alelnöke, Adrian Albu szatmárnémeti alpolgármester és Kádár Gyula, a Német-Román Gazdasági Egyesület elnöke is.

A megbeszélésen szót ejtettek Románia és Fehéroroszország együttműködésének perspektíváiról, amelyben kiemelt szerepet kap a gazdaság, a mezőgazdaság, a turizmus és az oktatás. Grinkevics emlékeztetett arra, hogy a világ traktorgyártásának 11%-át Fehéroroszország bitzosítja, de az ország a világ élmezőnyéhez tartozik műtrágya, teherautók és autóbuszok gyártásában is.

Darius Filip ismertette Szatmár megye gazdasági, kulturális, turisztikai jellemzőit, potenciálját és reményét fejezte ki, hogy a jövőben tapasztalatcserék révén sikerül majd szorosabbra fűzni a kapcsolatokat Szatmár megye és Fehéroroszország között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: