2018-11-29 09:53:37• hírek • x

Szatmárnémetibe látogat a Bánfalvy Stúdió a Nicsak, ki lakik itt?! című komédiával

Városunkba látogat a Bánfalvy Stúdió. December 7-én 19 órától tekintheti meg a szatmárnémeti nagyérdemű Nicsak, ki lakik itt?! című előadást olyan színész hírességek főszereplésével, mint Beleznay Endre, Gesztesi Károly, Bánfalvy Ágnes vagy Száraz Dénes.

A stúdió nem először jár Szatmárnémetiben, és minden egyes látogatásuk alkalmával elsöprő sikert arattak. A telt házas terem hahotája még az előtérben is zengett, az előadás végeztével pedig állva tapsolta vissza a színészeket a hálás közönség.

 

A Nicsak, ki lakik itt?! című előadás igazi kardió edzést jelent a nézők számára, úgy megdolgoztatja a rekeszizmokat, hogy másnap reggel izomlázzal kelnek majd fel, akik a könnyed péntek esti szórakozás mellett voksolnak. Mivel az ember szombaton ráér egy kicsit tovább lustálkodni az izomláz adta fáradalmak miatt, a december hetedikei előadás kötelező elemnek számít a komédia szerelmesei számára.

 

Íme a színdarab története, egy kis kóstoló a poénkavalkádból:

 

A bohózat főhőse Eric, aki egy házban lakik feleségével, Lindával és albérlőjükkel, Normannal. Eric már két éve van állás nélkül, de ezt nem merte otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Egyre újabb és újabb - nem létező - bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb-nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára. Ez remekül megy mindaddig, amíg megérkezik a házba egy társadalombiztosítási ellenőr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata.

 

Ray Cooney neve bizonyára ismerősen cseng a könnyű vígjátékok kedvelőinek, hiszen ő a műfaj koronázatlan királya. Olyan művek kapcsolhatók a nevéhez, mint a Miniszter félrelép vagy a Páratlan páros. Ray Cooney fia, Michael Cooney - folytatva a családi hagyományokat - ugyancsak fergeteges komédiákat ír (például: Minden lében három kanál vagy mostani bemutatónk a Nem ér a nevem).

 

A szereposztás is verhetetlen:

 

Eric Swan - BELEZNAY ENDRE

(40 körüli férfi, a látszatot a végtelenségig fenntartó lúzer adócsaló)

Linda Swan – VANYA TÍMEA/MEZEI RÉKA LÉDA

(Eric felesége, a házasságát helyreállítani akaró, férjét szerető feleség)

Norman Bassett – GESZTESI KÁROLY

(Eric lúzer barátja,  aki Eric nyakán lóg és nála is lakik)

Mr. Jenkins – HARMATH IMRE
(eltökélt és szigorú hivatalnok)

George bácsi – PÁLFAI PÉTER
(50 körüli, régi vágású csibész)

Sally Chessington – BUGÁR ANNA
(jó szándékában mindenkit az őrületbe kergető szociális munkás)

Chapman doktor – SZÁRAZ DÉNES / STRAUB PÉTER
(szexuál pszichológus, de magát sem ismeri igazán, ráadásul viselkedési zavarokkal küzd)

Mr. Forbright – IMRE ISTVÁN

(munkáját roppant komolyan vevő temetkezési vállalkozó)

Miss Cowper – BÁNFALVY ÁGNES
(Mr. Jenkins eltökélt főnöke)

Brenda Dixon – MEZEI RÉKA LÉDA / GERE ORSOLYA
(Norman Bassett hóbortos-habókos menyasszonya)

 

Az előadásra a jegyek gyorsan fogynak, érdemes időben bebiztosítani a helyeket! Az előadás 2018. december 7-én 19:00 órától látható a Szakszervezetek Művelődési Házában.

 

Jegyrendelés, információ a 0261 712 106-as telefonszámon. Jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában, Szatmárnémetiben, a Horea utca 6. szám alatt.

 

Feledkezzünk meg kicsit a hétköznapokról, nevessünk együtt a péntek esti komédián! Találkozzunk a Bánfalvy Stúdió előadásán!

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: