2010-06-17 15:14:37• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetibe költözik az őrület!

Bizonyára mindenki nagy érdeklődéssel várja az idei Opel DragRacingről szóló legfrisebb információkat, hát most ezekről szeretnénk beszámolni.

Legutóbbi sajtóanyagunkban a CEDC futamra, azaz a Közép Európai gyorsulási bajnokság romániai futamára hívtuk fel a figyelmet, most viszont a rendezvény show elemeibe szeretnénk egy kis betekintét nyújtani.

Bizonyára mindenki emlékszik még a tavalyi Chevrolet DragRacingen fellépő Erdős Csaba motoros kaszkadőrre és csapatára, akik félelmet nem ismerve szórakoztatták a szatmári közönséget, és az 1500 lóerős dragster brutális száguldását sem kell már bemutatni. Akkor azt gondoltuk, hogy ezt nem igazán lehet túlszárnyalni. De rájöttünk, hogy mégis! Ezt az élményt pedig a szatmári és egyben a romániai közönséggel is meg szeretnénk osztani.

Éppen ezért idén félelmetes és őrjítően brutális dolgot eszeltünk ki: Romániában először az Opel DragRacing betonján szabadul el a németországi Gerd „King of Fire" Habermann rakéta meghajtású jetcarja, hogy hangjával és látványával a környező településekre is elvigye az Opel DragRacing hírét. Ez a 15.000 (igen, jól olvasta mindenki) lóerőnyi tolóerővel ellátott szörnyeteg, melynek gyomrában egy sugárhajtású vadászgép motorja dühöng, és a pillanat töredéke alatt, pontosabban 1.5 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, most a romániaiaknak is megmutatja, hogy mitől döglik a légy! Ráadásul, aki esetleg lemaradna a bemutatkozásáról, annak sem kell elkeserednie, hiszen ez az aszfaltfaló szörnyeteg a rendezvény két napja alatt összesen négyszer teszi majd próbára a nézők tűrőképességét. Szemeket nagyra nyitni, füleket pedig jó szorosan befogni, mert Szatmárra érkezig Gerd „King of Fire" Habermann és az ő kicsikéje, a Dragon Hunter!


Dragon Hunter : szép kis autó, sok lóerővel
Dragon Hunter: szép kis autó, sok lóerővel


Mindazoknak viszont, akiknek két kerékkel kevesebbre van szükségük, és akik úgy érzik, hogy túl sok nekik a Dragon Hunter őrületes vadászata, azoknak sem kell elkeseredniük. Hiszen szintén első alkalommal lép fel Romániában a többszörös magyar bajnok és GO Fast világbajnok streetfighter és motoros kaszkadőr, Trógermókus, aki Honda CBR 600RR 2010 Mókus edition motorjával és vicces,de veszélyes "tróger fighter" mutatványával szórakoztatja majd szintén több alkalommal az Opel DragRacing közönségét. A két kerékért rajongóknak tehát innen üzenjük: az Opel DragRacingen a helyetek!

Mókus trógerkedése mellett idén a gyorsuló motorok szerelmeseire is gondoltunk, éppen ezért az ő szórakoztatásukra és nemcsak, hozzuk el Magyarország leggyorsabb supersrteet and compatition bike -jait, akik szintén igyekeznek majd felhasítani a szatmárnémeti repülőtér betonját.


Trógermókus akcióban
Trógermókus akcióban


És itt még mindíg nem ér véget az őrület. Az Opel DragRacingen a nézőket is be szeretnénk vonni az őrjöngésbe, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy saját bőrükön tapasztalhassák meg, milyen, amikor valakit a füstölgő gumik illata igazán közelről megcsap. Ennek érdekében Szatmárnémetibe hozzuk a többszörös drift bajnok Radák Jánost, alias Radírt és driftes csapatát, akik nem csak látványos drift bemutatóval, de egy kis meglepetéssel is készülnek az Opel DragRacing nézőinek. Hogy mivel? Nos, annyit elárulhatunk, hogy a bátrabbak a rendezvény alatt kipróbálhatják, milyen az, amikor kilincssel előre, füstölgő kerekekkel nyomja valaki tövig a gázpedált és radírozza le a repülőtér kifutójának betonját. Minderre a külön elkerített, úgynevezett drift arénában kerül sor, amely két napon át várja majd az adrenalinsokkra vágyó nézőket!


Driftőrültek figyelem: Radír is bemutatót fog tartani
Driftőrültek figyelem: Radír is bemutatót fog tartani


És hogy mi vár még azokra, akik július 3-án és 4-én kilátogatnak a szatmárnémeti repülőtéren megrendezésre kerülő Opel DragRacingre? Egyelőre nem árulhatunk el többet, de érdemes figyelni médiapartnereink akcióit, hiszen számos érdekességel jelentkezünk még! Öveket kérjük tehát becsatolni, mert hamarosan Szatmárnémetiben kezdetét veszi az őrület!

Mindez azonban nem jöhetne létre partnereink és támogatóink nélkül mondják a szervezők. -  Fő támogatónk a szatmárnémeti Opel West márkaképviselet, a rendezvény hivatalos autója az új Opel Astra. Hivatalos energiaitalunk a Kalaschnikow, motorolajokban és kenőanyagokban Mobil1-et használunk, a Lubexpert forgalmazásában. A verseny biztonságát az OmniAsig garantálja, gumiabroncsok a GerBogtól, szórakozni és kikapcsolódni pedig a nagykárolyi Termálstrandra járunk. Logisztikai partnerünk az A-CAR Romania, kiemelt partnerünk a Carstyling.hu.

A rendezvény szervezője a szatmárnémeti AutoSportKlub és a DragRacing Hungary.

A verseny helyszínét biztosító Nemzetközi Repülőteret a Szatmár Megyei Tanács bocsájtja rendelkezésünkre, ezáltal is népszerűsítve Szatmár megye turisztikai látványosságait és a repülőtér szolgáltatásait a széles közönség körében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: