2018-06-11 12:53:41• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetibe érkezik a TIFF-karaván

A TIFF, azaz a Transilvania International Film Festival neve már ismerősen csenghet a szatmáriak számára, ugyanis nem először hozzák el városunkba a kortárs filmművészet kiemelkedő darabjait.

Az idei TIFF-karaván első állomása Nagykároly lesz, 12-én és 13-án két egész estés filmmel örvendeztetik meg a város lakóit. Első este Dragos Bucur Hawaii című játékfilmjét vetitík, második este pedig a méltán népszerű magyar alkotást, A viszkist mutatják be a kastély parkjában.
 

Természetesen Szatmárnémeti sem marad ki a jóból, városunkba 3 rövidfilmet és két egész estés dokumentumfilmet hoznak el a szervezők. Június 15-én, 21:45-től a Corneliu Coposu sétányon található rendezvénytéren mutatják be a Karácsonyi ajándék (r.: Bogdan Muresan), a Vasárnap (r.:Dorian Boguta) és a Michelangelo (r.: Anghel Damian) című rövidfilmeket, illetve a Romania neimblanzita című dokumentumfilmet, mely az ország természeti szépségeit mutatja be a maga varázslatos, törékeny, de olykor félelmetes valójában.
 

Szombaton pedig egy francia alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők, melynek címe Maria by Callas. A Tom Volt rendezte film 113 percben mutatja be Maria Callas operaénekesnő életét és munkásságát.
 

A filmek megtekintése ezúttal is ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: