2019-04-24 10:48:02• hírek • Közlemény

Szatmárnémeti tanár is szerepel a Mentor Díj tizedik kiírásának díjazottjai között

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a kilencedik alkalommal megszervezett Mentor Gálán.

A bukaresti Odeon színházban megrendezett ünnepségen meghirdették a tizedik, jubileumi programkiírást is, amelyre 2019. december 31-ig lehet beküldeni az online jelöléseket. A gálaest díszmeghívottja, Ion Caramtiru színművész, a Bukaresti Nemzeti Színház igazgatója, a mentornak a tanítványai életében betöltött szerepéről beszélt.

 

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

 

„A MOL Románia 2010 óta minden évben tíz rendkívüli tanárt és edzőt díjaz. A jelképes kitüntetés azoknak a tanítómestereknek az áldozatkész és kitartó munkáját hivatott elismerni, akik tehetséges fiatalok generációit vezették az önmegvalósítás útján. Bár a kimagasló oktatók munkája felbecsülhetetlen, a Mentor Gála alkalmával szeretnénk megköszönni a mentoroknak, hogy életüket a tanítás és nevelés szolgálatába állították. A tehetséggondozás, az elme és a jellem csiszolása talán az egyik legfelelősségteljesebb munka és az egyik legnagyobb kihívás” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2018. május-december között beérkezett 234 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a következő években is meg lehet ismételni.

 

„Április 24-ével kezdődően nyolc hónapon át várjuk szeretettel a jelöléseket a Mentor díj 2019-es, jubileumi kiírására. A Közösségért Alapítvány munkatársai és Kuratóriuma a díjazottak kiválasztásakor elsősorban a jelölésekbe foglalt információkra támaszkodik, ezért az itt közölt adatok tartalmi és formai szempontból egyaránt döntő fontosságúak. Idéntől a jelöléseket online kell beküldeni, A Közösségért Alapítvány honlapján található jelölési felületen” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A 2018. év díjazottjai:

 

Balázs Bécsi Attila, a Téka Alapítvány elnöke, tanár, Szamosújvár

Ciubotariu Éva, kémiatanár, Nagyvárad

Nicoleta Cocea, balettoktató, Bukarest

Sandu Mirel Golcea, fizikatanár, Temesvár

Stelian Hașoti, asztalitenisz-edző, Konstanca

Koczinger Éva, matematikatanár, Szatmárnémeti

Toma Mirițescu, úszóedző, Ploiești

Lenuș Teodora Moraru, színjátszócsoport-oktató, Botoșani

Magdalena Ursu, hegedűtanár, Bukarest

Marlena Zagoni, evezőedző, Olteni, Dâmbovița

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: