2010-05-27 17:52:26• hírek • Szatmar.ro

Szatmárnémeti parkolási módi

Felfoghatatlan Szatmárnémeti lakosságának a mentalitása, ami a parkolást illeti, fakadt ki a mai helyi tanács ülésén Láng László politikus.

A tanácsos felháborítónak találja - és lássuk be, nincs egyedül ezzel -, hogy főleg a városközpontban, megoldatlan az illegális parkolások ügye. A megyeszéken sétálva rendkívül sok tilosban parkoló autót figyelhetünk meg, amelyek nemegyszer a gyalogosok járdán való haladását is gátolják.

A politikus hangsúlyozta, nem első alkalom, hogy előhozakodik a témával és végre megoldást szeretne látni az ügyben. Több autótulajdonos részesíti előnyben a tilosban való parkolást a kijelölt helyek helyett, mutatott rá Láng. Több olyan felvételt is készített, amelyen világosan látszik, hogy a közelben létesített parkoló helyek üresen állnak, míg több autó szabálytalanul a tilosban parkol. A legszembetűnőbb azonban mégis a Közigazgatási Palota előtti tér, ahol akárcsak a megszokott autókiállítások alkalmával, naponta rengeteg autóba botlik a járókelő.


A megyeközpontban is megoldatlan a parkolás
A városközpontban is megoldatlan a parkolás


Amint azt Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta, akkor kezdődött a tér parkolásra való használata, amikor a megyei tanács megengedte ezt az alkalmazottak számára. Azonban nem csak az említett épület előtt gyülekeznek az autók, a város több pontján is megfigyelhető, hogy a sofőrök a szabályzattal mit sem törődve bárhol képesek otthagyni járművüket, hiszen a közösségi rendőrség tagjai csakúgy, mint a közlekedési rendőrök igen kevés gépjármű-tulajdonost bírságolnak meg. Ilyés Gyula polgármester elmondta, ennek egyik oka az, hogy nem tisztázott, melyik terület esik a közösségi rendőrök és melyik a közlekedési rendőrök hatáskörébe.

Turós Lóránd felhívta a figyelmet arra, hogy a polgármesteri hivatal honlapján havi rendszerességgel közlik a közösségi rendőrök által, illegális parkolások miatt történt büntetéseket, ezeknek száma azonban igen kicsi, körülbelül 4-re tehető havonta, míg a figyelmeztetésben részesülteké pedig 20-30. A tanácsosok a tilosban való parkolásra a megoldást abban látták, ami más városokban már bevett szokás, a tilosban álló autók tulajdonosát nem figyelmeztetésben részesítenék, hanem nagy összegű bírságot rónának ki rájuk. Természetesen a parkolók hiányának gondja ezzel még nem oldódik meg, azonban ösztönző hatással lehet arra, hogy a sofőrök a parkolásra kijelölt helyeket részesítsék előnyben a járdák, zöld övezetek illetve egyéb más célt szolgáló területek helyett.


A szórakozóhelyek környéke közkedvelt hely a parkolásra
A szórakozóhelyek környéke közkedvelt hely a parkolásra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: