2019-02-06 13:07:18• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémeti önkormányzata is beszáll a kórház fejlesztésébe

Szerda délelőtt a Helyi és a Megyei Tanács vezetői is részt vettek azon a találkozón, melyen hivatalosan is átadták azokat az utolsó generációs készülékeket, melyek a koraszülött és az intenzív terápiás ellátásra szoruló újszülöttek életjeleit hivatottak monitorozni.

Az alkalmat kihasználva Adrian Marc, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere kifejtette, hogy a mostanihoz hasonló, civilszervezetek és cégek által nyújtott támogatások mindig komoly segítséget jelentenek az intézmény számára, hiszen sokszor olyan fejlesztésekről van szó, melyekre saját költségvetésből már nem futná. Azonban nem csak a különféle cégek és szervezetek érzik a társadalmi felelősségvállalás súlyát, hanem a helyi önkormányzat is, mely a tavalyi év mezsgyéjét követve idén is partnerként segíti a kórházat.
 

Ezzel kapcsolatban Szatmárnémeti polgármestere elmondta, morális kötelességként tekint erre a partnerségre, hiszen a kórházban ápolt páciensek nem csak a környező településekről érkeznek, hanem ott vannak köztük azok a szatmáriak is, akik egészségügyi ellátásra szorulnak. Mi több, az önkormányzat már kész tervvel rendelkezik a támogatást illetően, melyet az osztályvezetőkkel és az intézményvezetővel folytatott megbeszélések nyomán állítottak össze. Kereskényi Gábor elárulta, a kardiológia és az urológia fejlesztését fogják ebben az évben segíteni a felszerelések korszerűsítése által.
 

A jelenlevők egyetértettek abban, hogy csak így, közös erőfeszítések által lehet eredményesen bővíteni és jobbá tenni a Szatmár Megyei Tanács szárnyai alatt üzemelő egészségügyi intézmény szolgáltatásait. A folyamatos korszerűsítés a kulcsa az egészségügyi turizmus megállításának: csak így lehet elérni, hogy a pácienseknek ne kelljen egy-egy kezelésért akár száz kilométert utazni egy másik városba –fogalmazták meg.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: