2016-04-27 13:53:25• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémeti is felkerült a McDonald’s térképére

Boaje elmondása szerint a McDonald's-ban forgalmazott termékek alapanyagainak 70%-a származik külföldről.

A jólét, a magas életszínvonal vagy az amerikai standardizálás és erőszakos kultúrexport jelképe? Megoszlanak a vélemények a McDonald's-al kapcsolatban, azzal viszont valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk: sokan örülnének neki, ha Szatmárnémetiben is üzletet nyitna. Nos, lehet, hogy erre már nem kell sokat várnunk.

Daniel Boaje, a McDonald's Románia vezérigazgatója a zf.ro gazdasági hírportálnak elismerte, idén növelnék a beruházásra szánt összegeket és Szatmárnémetit is azon városok között említette, amely potenciális célpont lehet. „Az ország jól fejlődik, és a cégünk szintén. Van tehát tőkénk beruházásokra. Az erre szánt összeget szeretnénk megduplázni a tavalyihoz képest. Az a célunk, hogy ez az összeg elérje a 30 millió lejt", idézi a portál Boajét.

A vezérigazgató szerint egy új üzlet megnyitása mintegy két millió dolláros beruházást jelent. És ebben nincs benne a földterület ára. Hogy melyek azok a városok, amelyek szóba jöhetnek? Boaje Foksány, Targoviste, Gyulafehérvár és Braila mellett Szatmárnémetit is megemlítette. Hozzátette azonban, hogy idén is az óvatos bővítések elvét követik majd, amibe legtöbb egy új üzlet megnyitása fér bele.

A gyorséttermek globális szimbólumának számító McDonald's 1995-ben még közvetlen beruházóként jelent meg Romániában. Miután aztán alaposan felmérte a piacot, rájött, hogy az túl kicsi a közvetlen jelenléthez, ezért - a riválisokhoz hasonlóan - a franchise-rendszer mellett döntött. Ezt követően a jogbérleti szerződéses forma felszámolása után visszavásárolta üzleteit - kivéve egy galaci éttermet -, majd az év elején 65 millió dollárért eladta a máltai Premier Capitalnak és Daniel Boajénak: előbbi 90, utóbbi 10 százalékban birtokolják a tulajdonjogot. Boaje maradt a továbbiakban is a vezérigazgató.

A McDonald's Románia jelenleg 67 éttermet működtet. A tavaly mintegy 65 millió vendége és 120 millió eurós forgalma volt, írja a zf.ro.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: