2020-02-17 11:38:34• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémeti is felkerül a Little Free Library közösségi könyvtárak térképére

Bukarest és Barcaszentpéter után Szatmárnémeti lesz a harmadik olyan romániai város, ahol megalapítják a Little Free Library mini közösségi könyvtárat – osztották meg a hírt a szervezők a legnépszerűbb közösségi oldalon.

„A Little Free Library egy nonprofit szervezet, mely az olvasás szeretetét hivatott népszerűsíteni, és szeretne közösséget építeni. A Little Free Library könyvcseréi lévén milliónyi könyv cserél gazdát minden évben, ezzel növelve a korosztálytól és társadalmi helyzettől független könyvhozzáférés lehetőségét” – olvasható a szervezet angol nyelvű honlapján. Az első közösségi könyvtárat 2009-ben építette meg az egyesült államokbeli Todd Bol, aki a nem sokkal korábban elhunyt édesanyjának szeretett volna emléket állítani e kezdeményezés által. A koncepció tehát a könyvmegosztáson alapul: az „adj egy könyvet – vegyél el egy könyvet” elvet követve bárki kivehet magának egy kötetet, hazaviheti, elolvashatja, majd visszaviheti, hogy egy másikra cserélje.


A szatmári Little Free Library Facebook-oldaláról kiderül, hogy kb. 2 hónap múlva szeretnék beindítani a mini közösségi könyvtárat, helyszínként pedig a Kossuth-kertet szemelték ki. Ugyanakkor a szervezőkkel már most fel lehet venni a kapcsolatot: nagy szeretettel fogadnak minden olyan, otthon már feleslegessé vált könyvet, amely kellemes olvasmány lehet mások számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: