2013-01-18 15:11:01• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémeti is csatlakozott a nemzetközi madárszámláláshoz

Minden évben számba veszik a vízimadarakat
Minden évben számba veszik a vízimadarakat

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, a Román Madártani Egyesület és a Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai a hét folyamán közös munkával részt vettek a nemzetközi szinkron vízimadár számláláson.

A megmozdulás lassan hagyományosnak tekinthető, hiszen minden év elején megszervezésre kerül. A számlálás célja összesíteni és felmérni a különböző országok és régiók vízimadár állományát. A romániai adatok a Román Madártani Egyesületnél központosulnak, majd ezeket továbbküldik a Wetlands International számára, akik nemzetközileg koordinálják az eseményt.

Az EKE - Szatmárnémeti munkatársa a következő helyszíneken mérte fel a madárállományt: Kányaházi víztározó, Újberki halastavak és a Túr ottani szakasza, Adorjáni halastavak, a Szamos 15 km-es szakasza Szamosborhíd környékén és a Hodisai gát környékén.

A legtöbb egyedet számláló madárfajok a következők voltak: Tökésréce (Anas platyrhynchos) 2166, Kerce réce (Bucephala clangula) 22, Széncinege (Parus major) 92, Süvöltő (Pyrrhula pyrrhula) 43, Zöldike (Carduelis chloris) 61, Citromsármány (Emberiya citrinella) 108, Szürkegém (Ardea cinerea) 3, Nagy kárókatona (Phalacrocorax carbo) 2.

Minden évben számba veszik a vízimadarakat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: