2008-05-29 17:49:40• hírek • Szatmar.ro

Szatmárnémeti díszpolgára lesz dr. Bura László

 Utoljára gyűléseztek a Szatmárnémeti Helyi Tanácsának jelenlegi képviselői.

A 2004-2008 között hivatalban lévő tanácsosok utolsó gyűlésére került sor csütörtökön. A napirenden két magyar érdekeltségű projekt is szerepelt.


Az RMDSZ frakciójának kezdeményezésére díszpolgári címet kap dr. Bura László irodalomtörténész. A kitüntető címet az évek során kifejtett tevékenységéért kapta. A díszpolgári oklevél átadására egy későbbi alkalommal kerül sor, ünnepélyes keretek között.

A napirend második pontja értelmében a Kinizsi utcai sportterem Gyurkán György nevét fogja viselni. A névadó meghatározó személyisége volt a Szatmár megyei sportéletnek.

Lévén, hogy ez volt az utolsó tanácsülése a jelenlegi tanácsnak, az elmúlt négy év értékelésére is sor került. Amint Ilyés Gyula polgármester elmondta, lényegesen több dolga volt a tanácsosoknak, mint a korábban hivatalban lévő városatyáknak, ugyanis az önkormányzat felértékelődésével sokkal több feladat hárul a helyi közigazgatás szereplőire. A munkát azonban nagyban segítette a korábban nem tapasztalt, szoros és konstruktív együttműködés. Ugyanígy látta Matuz Béla tanácsos is, aki szerint nem a politikai csatározásokról, hanem a közös munkáról szólt az elmúlt négy év: „Nem politikai ellenfeleket láttunk egymásban, hanem partnereket, akik a város érdekeiért próbáltak minden erejükkel cselekedni."
 
Ilyés azt is kiemelte, hogy több olyan projektet sikerült megvalósítsanak az elmúlt négy évben, amelyekre hatalmas szükség volt, de útjára indult még számos beruházás, amelyek a következő években éreztetik hatásukat.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: