2016-08-19 15:35:22• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémeti díszpolgára lesz Simona Pop

A csapatban olimpiai aranyérmet szerző sportoló kitüntetését a tanács egyöntetűen megszavazta.

A riói olimpia eddig egyetlen romániai aranyérmét szerző női párbajtőrcsapat tagja volt a szatmárnémeti sportoló, Simona Pop. Az aranyérem megnyerését követően Kereskényi Gábor már kezdeményezte, hogy a fiatal és tehetséges sportoló a város díszpolgára legyen, hiszen a megyének is ő szerezte az első olimpiai aranyérmet vívásból.

A pénteken, augusztus 19-én megtartott rendkívüli városi tanácsülésen a tanácsosok elé került az ezzel kapcsolatos tervezet, amelyet egyöntetűen meg is szavaztak.

"Simi" Szatmárnémetiben kezdte a vívást 9 évesen és több mint tíz éven keresztül tanult párbajtőrözni Csiszár Ferenccel, majd 2010-ben a Bukaresti Steauához került. A tehetséges, kitartó és szorgalmas ifjú sportoló hozzáállása mindig is példaértékű volt. Ennek is köszönhető, hogy gyakorlatilag minden korcsoportban szerzett érmet és már fiatalon sokan a válogatottban látták. 2008-ban aztán második helyet nyert az ifjúsági világbajnokságon, a londoni olimpia után pedig be is került a legjobbak közé. A csapattal világbajnok és Európa-bajnok is lett.

Kereskényi Gábor polgármestertől megtudtuk: Simona augusztus 24-én tér vissza Romániába, néhány napot marad még Bukarestben, úgyhogy valószínűleg szeptember elején kerülhet sor a díszpolgári oklevél ünnepélyes átadására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: