2018-07-03 08:18:19• hírek • Közlemény

Szatmárnémeti beruházásokról tárgyalt Budapesten Kereskényi Gábor

Magyarország kormányának meghatározó tagjaival találkozott hétfőn és kedden Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, valamint Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Szatmárnémeti és Szatmár megyei közösségépítő fejlesztésekről tárgyaltak hétfőn Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral, Nagy István agrárminiszterrel, Németh Szilárd FIDESZ-alelnökkel és Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkárral.


A keddi nap folyamán először Seszták Miklós kormánybiztossal egyeztettek a szatmári vezetők. Az egykori miniszter jelenleg a határon átnyúló fejlesztésekért és turizmusért felel, így nagy segítséget nyújthat abban, hogy a partiumi régió felkerüljön a gazdaságfejlesztési és turisztikai térképre.


Mindkét fél egyetértett abban, hogy az utóbbi években sikeres volt az együttműködés, amit a következő időszakban is szeretnének folytatni. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárral is egyeztettek, és komoly esély van arra, hogy a Partiumi Magyar napok a határon túli kiemelt fesztiválok közé kerüljön.



Soltész Miklós egyházügyi államtitkárral a szatmári egyházi fejlesztésekről, Kubatov Gábor FIDESZ alelnökkel pedig a labdarúgásról és a pályafejlesztési együttműködésről tárgyaltak.


„Az utóbbi két évben a magyar kormány nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is nagy segítséget nyújtott a szatmári magyar közösségnek. Több magyar nyelvű tanintézmény korszerűsítését támogatták, itthon maradni akaró fiatal színművészeinknek és orvosainknak pedig szolgálati lakásokat építettek, és támogatták egyházi és közösségépítő rendezvényeinket is. A hétfői találkozó során sikerült megegyeznünk abban, hogy finanszírozzák egy multifunkcionális sportpálya építését a 10-es Számú Általános Iskola udvarán, és hamarosan elkezdődik egy labdarúgó akadémia létrehozása is, amely beruházást száz százalékban a magyarországiak fedeznek majd.” – mondta a találkozók után Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: