2013-03-27 18:04:07• hírek • Póti Orsolya

Szatmárnémeti ad otthont a fizika tantárgyverseny országos döntőjének

Március 31. és április 5. között kerül megrendezésre a Fizika Tantárgyverseny országos döntője, melynek idén Szatmárnémeti ad otthont. A rendezvényről a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség vezetősége számolt be sajtótájékoztató keretében.

Március 27-én sajtótájékoztatót tartott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség vezetősége, melynek keretében többek között a megyeközpontban megrendezésre kerülő, VI-XII. osztályos diákok számára meghirdetett Fizika Tantárgyverseny döntőjéről számoltak be.

Első alkalommal 1989-ben adott otthont Szatmárnémeti országos fizika tantárgyversenynek, majd 2003-ban rendezték meg újra városunkban a nagy megmérettetést.

A március 31. és április 5. között zajló rendezvényre összesen 511 diákot és 50 kísérőtanárt várnak a 41 megyéből és Bukarestből, valamint 5 diákot és két tanárt hívtak meg a Moldovai Köztársaságból.

„A vendégeket a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Ion I. C. Brateanu Műszaki és Telekommunikációs Líceum, valamint a Constantin Brancusi Líceum bentlakásaiban szállásoljuk el. Ahhoz, hogy a rendezvény teljes biztonságban folyjon le, igényeljük a rendőrség, a csendőrség, Közegészségügyi Igazgatóság és a Szociális Közszolgáltatások Osztálya munkatársainak támogatását is" - magyarázta Mariana Roman főtanfelügyelő.

A rendezvény március 31-én, vasárnap délután 17 órától megnyitó ünnepséggel kezdődik, hétfőn 9 órától kerül megrendezésre a verseny gyakorlati része, kedden pedig elméletből vizsgázhatnak a tanulók szintén 9 órától a Mihai Eminescu Főgimnáziumban. A gyakorlati vizsgáknak a Grigore Moisil Gimnázium, a Ioan Slavici Főgimnázium, a Doamna Stanca Főgimnázium és a Ion I. C. Brateanu Műszaki és Telekommunikációs Líceum ad otthont.

Április 2-én, kedden 14 órától teszik közzé a gyakorlati próba eredményeit, az elméleti rész eredményeiről pedig szerdán tájékoztatják a diákokat. A jegyeikkel elégedetlen diákok szerdán 15.00-17.00 óra között óvást nyújthatnak be a Mihai Eminescu főgimnáziumban.

Pénteken kirándulásokat és egyéb szórakoztató programokat szerveznek a versenyben résztvevő diákok számára, szombaton pedig sor kerül a díjkiosztó gálára, melynek a Szakszervezetek Művelődési Háza ad otthont reggel 9 órától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: