2012-11-20 17:19:44• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémeti, a zászlók városa

Akik kedd délután megfordultak Szatmárnémeti központjában, nem hittek a szemüknek: a Közigazgatási Palota régi központ felé eső oldala kék-sárga-piros színekbe öltözött. A Szatmár Megyei Tanács ugyanis egy óriási zászlót aggatott ki - hivatalosan a közelgő nemzeti ünnep tiszteletére.

Néhány órával később aztán megérkezett szerkesztőségünkbe a közlemény is, amelyből megtudhatjuk, hogy a gigantikus zászló súlya 232 kilogramm, hossza 32,6 méter, szélessége pedig 9,6 méter. A közleményben Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke büszkén vállalja, hogy az ország egyik legmagasabb épületének zászlóba burkolása az ő ötlete volt.

Talán érdekes lenne megtudni, hogy a zászló árát vajon miért nem vállalja ilyen büszkén - az adatokkal bőkezűen ellátott közlemény ugyanis ezt (nyilván véletlenül) nem tartalmazza. Nos, a Szatmár.ro értesülései szerint annak a speciális, lyukacsos anyagnak, amelyből a zászló is készült, négyzetmétere körülbelül 10 euróba kerül. A kifüggesztett trikolór területe pedig 312,96 négyzetméter. Ebből könnyen kiszámítható az ára - persze a szállítási, kihelyezési és levételi költségek még hozzájárulnak.

Nyilván a megyei tanács hosszas gondolkodás után sem talált megfelelőbb rendeltetési célt a szóban forgó 3129 eurónak!

Adrian Stef még egyik megvalósítását sem vállalta ilyen büszkén

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: