2008-01-15 23:10:09• hírek • Szatmar.ro

Új ifjúsági központok létesülnek országszerte

kovpeterAz Országos Ifjúsági Hatóság kibővíti a fiataloknak szóló információs és tanácsadói hálózatát.

Kovács Péter, az Országos Ifjúsági Hatóság (OIH) elnöke tíz megyeszékhely polgármesteri hivatalához intézett felhívásában jelezte, a Hatóság olyan információs és dokumentációs, valamint konzultációs és tanácsadói központok létrehozását tervezi, amelyek szolgáltatásait elsősorban a fiatalok vehetik igénybe.

A 350/2006-os törvény értelmében az Országos Ifjúsági Hatóság (OIH) ebben az évben újabb tíz megyeszékhellyel bővíti ki a fiataloknak szóló információs és tanácsosi hálózatát. A törvény ugyanis előírja, minden megyeszékhelynek rendelkeznie kell ilyen központtal, amely a különböző információkhoz és dokumentációhoz való hozzáférés, valamint a tanácsadás biztosítása mellett szabadidős központként is működik majd.

A jelenleg hatályban lévő szabályzatok szerint az ifjúsági központnak hetven négyzetméteres helyiséggel, központi fekvéssel és a Hatóság által biztosított korszerű felszereléssel kell rendelkeznie.

Kovács Péter közölte, az ország területén jelenleg negyven hasonló ifjúsági központ működik. Az ifjúsági központtal nem rendelkező megyék esetében az Országos Ifjúsági Hatóság a megyeszékhelyek polgármesteri hivatalaitól igényelt a célnak megfelelő helyiséget: így Arad, Bákó, Beszterce, Brăila, Constanţa, Déva, Gyulafehérvár, Ploieşti, Piteşti, Târgovişte városokban is létesülhet ifjúsági központ.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: