2017-01-31 10:43:43• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémeti a kevésbé biztonságos városok listáján

A Ziarul Financiar gazdasági napilap közölte az Olx.ro apróhirdetési portál ingatlanhirdetési al-oldala által 2016 novembere és 2017 januárja között készített felmérését.

Eszerint a lakosság Nagyváradot tartja a legbiztonságosabbnak, azt követi Brassó, Kolozsvár, Nagyszeben, Sepsiszentgyörgy és Temesvár. S bár a cikk biztonságról beszél, a kritériumrendszer figyelembe vételével azt kell mondanunk, hogy kevésbé a közbiztonság, mint inkább az életminőség nyújtotta biztonságérzetet mérték fel.

A kevésbé biztonságos települések listáján ott találjuk Szatmárnémetit, a harmadik helyen - a várost Alexandria és Suceava előzi meg, illetve Bákó, Calarasi és Targoviste követi.

Mint a cikkből kiderül, a felmérés 92 ezer személy megkérdezésével készítette a D&D Research. A felmérésnél figyelembe vették a megélhetési költségeket, a környezet minőségét, a kórházak, a köztisztaság, a zöldövezetek, a közszállítás és az oktatás helyzetét is.

A felmérést készítő és kielemző D&D Research szerint a 300 ezer lakosúnál nagyobb városokban az emberek nagyobb biztonságban érzik magukat, a 100 ezer főnél kisebbekben pedig kisebb a biztonságérzet. A magasabb GDP és a 4 százalék alatti munkanélküliségi ráta szintén hozzájárul a jobb biztonságérzethez.

A felmérés Máramaros-régióhoz sorolja Szatmárnémetit, a régiók listáján pedig ez áll az utolsó helyen.

A lakónegyedek között egyetlen szatmárnémeti sem szerepel a 20 legbiztonságosabb, illetve legkevésbé biztonságos lakótelepek lisjáján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: