2017-08-21 13:48:02• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémeti a döntőben!

fotó: Ghid Video Turistic
fotó: Ghid Video Turistic

A hét pályázó város közül Nagybánya és Jászvásár mellett Szatmárnémeti jutott be a Románia ifjúsági fővárosa (www.capitalatineretului.ro) elnevezésű program országos döntőjébe.

Az Európa ifjúsági fővárosa (www.europeanyouthcapital.org) mintájára elindított kezdeményezés győztesét november 12-én jelentik be Bákóban.

A szatmárnémeti önkormányzat és SamStudia Szatmári Egyetemisták Egyesülete által benyújtott pályázatnak úgy sikerült az első háromba kerülnie, hogy megelőzte többek között Gyulafehérvárt is.

„Már ez is nagy siker számunkra, de nem elégszünk meg ennyivel, hanem szeretnénk elnyerni a címet. Ehhez azonban még rengeteg munka szükséges, én azonban bízom a SamStudia és az egész város fiataljaiban, hogy a következő 2-3 hónap során is ugyanolyan aktívak lesznek majd, mint az ezt megelőző időszakban. Büszke vagyok rájuk, hiszen ismét bizonyították, hogy a szatmárnémetinek vannak fiataljai és szatmárnémetinek van jövője.” – fejtette ki az eredményhírdetés után Kereskényi Gábor polgármester.

A SamStudia Szatmári Egyetemisták Egyesülete a közeljövőben több közmeghallgatást és nyilvános eseményt rendez majd, ahol minden szatmárnémeti fiatal jelentkezhet az ötletével, hiszen a rendezvény egyik legfontosabb célja az ő bevonásuk a saját rendezvényeik megszervezésébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: