2011-08-26 12:45:44• hírek • MTI

Illegális méhraj a repülőgépen

Kiszabadult két méhraj a Jakutyija légitársaságnak a távol-keleti Blagovescsenszkből Moszkvába, és onnan Spanyolországba tartó gépén, és megtámadta az utasokat, az utaskísérőket, de még a pilótafülkébe is beférkőzött néhány csípős kis potyautas.

A méheket nem más, mint a blagovescsenszki repülőtér igazgató-helyettese csempészte fel a gépre, noha az orosz és a nemzetközi szabályozás a legszigorúbban tiltja rovarok szállítását repülőgépeken.
A méhek eredetileg két dobozban a business osztályon utaztak, de amikor kiszabadultak, átrepültek a turista osztályra.
Végül az utaskísérőknek sikerült törölközőkkel beterelni a rovarok többségét a business osztály ruhatárába, rájuk zárni az ajtót, és a réseket ragasztószalaggal szigetelni.

Moszkvában aztán rovarirtót vetettek be, de nem kevés méh túlélte ezt is, és eljutott a spanyolországi Barcelonába. Így ott újra rovarirtószerekkel kellett kezelni a gépet, ami a légitársaságnak 164 ezer dollárjába került.

Anatolij Szmirnovot, a blagovescsenszki repülőtér igazgató-helyettesét kihallgatta az ottani közlekedési ügyészség. Ő be is ismerte, hogy felvitte a gépre a méhes dobozokat egy fontos utas kérésére, de az illető nevét nem volt hajlandó megmondani, és az utasok közül sem vállalta senki a méheket. Szmirnov és főnöke, az igazgató, aki szintén tudott a dologról, fegyelmit kapott, de büntetőeljárást nem indítottak ellenük.  
Az utasok a Távol-Kelettől Moszkváig 5636 kilométert tettek meg, s mintegy nyolc órát töltöttek a zümmögő útitársakkal.

Méhek vették birtokukba a repülőgépet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: