2019-08-13 05:53:08• hírek • Nagy Tímea

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának válasza a Papnevelde utcai fakivágás ügyében

Tömegmegmozdulást szerveztek a környezetvédő szatmáriak a Papnevelde utcai fa megmentésére. Az eseményt a Facebookon is közzétették.

Az önkormányzat látván a lakosság felháborodását, közleményt adott ki kedd délelőtt:

 

„A környéken lakók javaslatait meghallgatva nem vágatja ki a Papnövelde (Eugen Lovinescu) utcai fát a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, hanem szakemberek bevonásával megpróbálja megmenteni azt.

 

A híresztelésekkel ellentétben pedig az önkormányzat továbbra is igyekszik minél több zöldövezetet kialakítani, hiszen csak a tavaly ősszel és idén tavasszal 1.471 facsemete lett ültetve a városban. A polgármesteri hivatal mindig is nyitott volt az önkormányzat és lakosok közötti párbeszédre, és a továbbiakban is várjuk építő javaslataikat!”

 

A fa megmarad, de vajon megtartják-e a „zöldek” kedd délutánra szervezett tömegmegmozdulást? Így szólt a felhívás a falocsolással egybekötött békés tüntetésre:

 

„Kinek ne lenne ismerős ez a fa?


Mivel sok – sok éven keresztül szolgált minket oxigénnel, árnyékkal, ágain daloló madarak énekével, felfogta városunk porát, ezért megérdemli, hogy megháláljuk ezt neki.

Gyertek, mutassuk ki hálánk, holnap, kedden (13.08.2019) 18.00 órakor! Egy pohár, bögre vagy locsolónyi vízzel öntözze meg mindenki a tövét.


Ez azért is időszerű, mert ma túl sok „florisalos” és egyéb “hozzáértő” ember nézegette, úgyhogy megvan rá a komoly esély, hogy ezek az utolsó napjai legyenek, tehát hóhérainak is lehetne ez egy intő jel.


Gyertek, egyszer adjunk mi is valamit ennek a fának!!!”

 

Lesz-e így vizes találkozó? Hatkor kiderül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: