2019-07-27 09:40:29• hírek • Nagy Tímea

Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál: Száznál többen regisztráltak már a versenyre

Mesterekkel mérheti össze sakktudását augusztus 2-8. között, ha benevez a sakkfesztivál több mint száz fős mezőnyébe. A díjak mellé járó pénzjutalmak összértéke idén több mint 30.000 lej.

2019. augusztus 2-án rajtol el a megmérettetés a VI. Szabó Gyula Emlékversennyel, mely 8-án ér véget. Negyedikén kezdődik a Marian László Emlékverseny (‹ 1700 élőpont), szintén 8-án lesz a zárónapja. Ötödikén tartják a Dan Fransisc emlékének ajánlott rapid sakkpárbajokat, hatodikán rendezik az úgynevezett villámsakk összecsapásokat. Augusztus hetedikére esik az Informatia Zilei kupája. Szintén hetedikén ülhetnek asztalhoz azok a fiatal sportolók, kiknek még nincs hivatalos igazolásuk.

 

Habár még messze a hadba szállás, 102-en regisztráltak eddig a fesztiválra résztvevőként Romániából, Szlovákiából, Moldovai Köztársaságból, Ukrajnából, Németországból, Magyarországból, Indiából és Szerbiából. A mezőny talán két legismertebb mestere - Vlad Jianu (Románia) és Vasile Sanduleac (Moldovai Köztársaság) - mellett számos versenyző érkezik a nemzetközi élvonalból, FIDE mesterek és nem csak. A női élboly stratégáival is találkozhatnak a regisztráltak között, Szatmárnémetibe utazik a WGM Irina Ionescu, WCM Denisa Bucur, Doina Fenyvesi, és még sorolhatnánk.

 

A versennyel kapcsolatban további információkat erre a hivatkozásra kattintva tudhatnak meg.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: