2014-04-24 18:10:25• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémeti 89 pontján lehet plakátolni

Pénteken Európa-szerte kezdődik az európai parlamenti választások kampánya. Napok kérdése és Szatmárnémetit is ellepik majd a plakátok, hirdetések. Annál is inkább, mert május 25-e nem csak az EP-választás, hanem a részleges parlamenti választás napja is lesz.

A választási küzdelem megkezdésének előszobájába érve a polgármesteri hivatal honlapján feltüntették azokat a pontokat, ahová a választási reklámplakátokat ki lehet majd függeszteni, ragasztani. Ebből kiderül, hogy 18 városrészben összesen 89 kijelölt helyről mosolyoghatnak majd ránk a jelöltek és szlogenjeik. Leggyakrabban a Batizi úton találkozhatunk majd velük: itt 13 kijelölt pont van.

Az önkormányzat honlapja felhívja mindenki figyelmét, hogy csak azok a politikai szervezetek, pártok, pártszövetségek, kisebbségeket képviselő politikai formációk és független jelöltek helyezhetik ki plakátjaikat, akik indulnak a választásokon.

Szintén nagyon fontos, hogy a plakátokat, transzparenseket, bannereket csak az erre a célra kijelölt helyre szabad kihelyezni. Nem szabad többek között fákra, kerítésekre, villanyoszlopokra, vitrinekre. Magántulajdonban lévő ingatlanra csak a tulajdonos írásos beleegyezésével szabad kirakni a kampányplakátokat.

Nagyon fontos az is, hogy egy plakát egy párt, pártszövetség, jelölt mindössze egyetlen plakátot ragaszthat ki. A plakátok mérete pedig nem haladhatja meg az 50x30 centimétert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: