2007-10-18 22:58:33• hírek • Szatmar.ro

Integrált városfejlesztési pályázatok

-A készülő 2007-2025-ös Területfejlesztési Koncepció lényege egy egységes fejlesztési stratégia. Szükség van egy világos, koherens elképzelésre a közigazgatás minden szintjén, ugyanakkor áttekinthetővé kell tenni azt, hogy az ágazati és a különböző minisztériumok által koordinált programok hogyan kapcsolódnak a területi dimenzióhoz, így hozzájárulva a hatékony uniós forrásfelhasználáshoz– jelentette be Borbély László miniszter október 18-án, a Bukarestben másodszor megrendezett Romániai Közigazgatási Fórumon.

A fejlesztési miniszter véleménye szerint Európa-szerte prioritás az integrált, szerves rálátás alapján készülő tervek készítése. Éppen ezért a Regionális Operatív Program keretén belül lehívható uniós pénzek legnagyobb hányadát a városok fenntartható fejlesztését célzó projektekkel lehet megpályázni. Fenntartható városfejlesztésre illetve a város és a vidék közötti egyenlőtlenségek csökkentésére 1,2 milliárd euró áll rendelkezésre 2007-2013 között.

A Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium továbbra is prioritásként kezeli a vidékfejlesztést. Folytatódnak a minisztérium falusi utak kövezését és aszfaltozását, illetve a vezetékes ivóvízhálózat kiépítését célzó  programjai, ugyanakkor elindul az 50 ezer lakos alatti városok vízprogramja tíz megyében, ezek közül négy erdélyi megye (Bihar, Beszterce, Maros és Hargita) – összegzett a fejlesztési miniszter.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: