2016-04-21 12:13:23• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnál csak egy megyében ritkább a gyilkosság

A gyilkosságok arányát is tekintve a legbiztonságosabb megyék közé tartozik Szatmár, amelynél csak egy megyében kevesebb az emberölések aránya, derül ki a Mina Minovici Országos Törvényszéki Orvostani Intézet statisztikáiból.

Fontos kiemelni, hogy az arány megfogalmazás nem téves, az intézet ugyanis a 100.000 főre eső gyilkosságok számát vetette össze legfrisebb, sajnos még csak a 2014-es adatokat figyelembe vevő statisztikájában.

Ezek szerint az országban átlagosan 1,9 gyilkosság jut 100.000 emberre. Szatmár megye szerencsére alaposan elmarad ettől a számtól - sőt, a környező megyék értékeitől is. Mert bár volt néhány olyan eset, amely alaposan felkorbácsolta a kedélyeket és amelyeket azóta sem sikerült megoldani, mégis, megyénkben „csak" 0,53 gyilkosság jut százezer lakosra. Ezzel a szomszédos megyéktől is elmaradunk, hisz Szilágy megyében 0,91, Biharban 1, Máramarosban pedig 3,08 gyilkosságot regisztráltak 100.000 főre leosztva.

Máramaros a megdöbbentően magas arányával is alaposan elmarad azonban a lista élén álló Vasluitól, ahol 2014-ben 3,89 gyilkosság jutott százezer lakosra. A lista másik végén Fehér megye áll 0,29 gyilkossággal - ezzel ez az egytlen megye, amely kedvezőbb számokat produkált, mint Szatmár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: