2011-09-09 18:36:46• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáriak verték a szatmáriakat Bukarestben

Illusztráció
Illusztráció

Nem volt valami remek a hangulat a Szatmárnémeti Sportklub tőr szakosztályának háza táján péntek este: a Bukarestben zajló felnőtt országos bajnokságon a fiúcsapat némileg elmaradva a várakozásoktól csak az ötödik helyen végzett. Pedig a bronzérem csak egy hajszálon múlott!

A kiírás szerint a nyolc csapat körmérkőzéses rendszerben csapott össze egymással. A Teofil Moisuc, Muresán István, Ardelean Alexandru, Bogdan Dascalu, Caius Trenea összetételű első számú szatmári gárda az utolsó meccsen a harmadik helyért vívott és az utolsó asszó előtt vezetett is 40-34 arányban. Ekkor Moise következett, aki meglepő módon egyszerűen leblokkolt egy olyan ellenfél ellen, akit legutóbb simán, vesztett tus nélkül vert meg. Ennek következtében a Sportklub 45-43 arányban kikapott és az ötödik helyen végzett a Steaua, a Temesvár, a Steaua II és a Kolozsvár mögött.

A File Szabolcs, Alexandru Targovatu, Flucus Sebastian alkotta második csapat a nyolcadik lett - de például csak egyetlen tussal kapott ki azoktól a kolozsváriaktól, akik korábban simán verték az első csapatot.

„Ez nem a mi versenyünk volt" - vonta le a következtetést Lengyel Éva edző. „Teofil érthetetlen módon gyengén vívott, nem tudom, mi lehetett vele. Ennél ő jóval többet tud", értetlenkedett a mester.

Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a győztes Steaua csapatából nem kevesebb, mint hárman is Szatmárnémetiben sajátították el a sportág alapjait, míg a temesvári együttesben kettő, a kolozsváriban pedig egy ilyen tőröző kapott helyet. „Sajnos ezeknek a fiúknak anno semmit sem tudtunk adni, így elmentek tőlünk. A párbajtőr helyzete úgy ahogy rendeződött anyagilag, ám mi nagyon rosszul állunk Ilyen körülmények között felmerült bennünk a kérdés: érdemes indulni a felnőtt bajnokságokon, mikor egy kivételtől eltekintve csak junior korú vívóink vannak" kesergett Lengyel Éva edző, aki File Attilával felelős a tőröző szakosztályért.

A szatmári delegáció mellesleg szombaton még a Pellegrini emlékversenyen lép pástra, ugyancsak Bukarestben..

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: