2009-10-14 11:15:35• hírek • Szatmár.ro

Szatmáriak is tüntetnek

Szerdán az Indagra mezőgazdasági kiállítás megnyitóját akarják bojkottálni Bukarestben a szarvasmarhatartók, azzal, hogy megpróbálják megakadályozni a tárlatra látogatók számára a belépést. Így próbálják felhívni az ágazat problematikus helyzetére a figyelmet, a Romániai Szarvasmarhatenyésztői Egyesületek Szövetsége szervezésében.

Miután többször megígérték az illetékesek, hogy október 15-én elkezdik az egyedenkénti jószágtámogatás folyósítását a gazdák felé, a hét végén kiderült, nem áll rendelkezésre az erre a célra szánt pénz - a kormány bukása következtében pedig minden valószínűség szerint az elkövetkezőkben senki nem fog ezzel a témával foglalkozni.

Hendea Marin, a nagykárolyi székhelyű Prodlact Egyesület elnöke nem akarja elárulni, pontosan hányan vesznek részt a tiltakozáson, mivel a hatóságok így fel tudnak készülni. Az elnök szerint a szarvasmarhatartás végnapjait éli, hiszen vannak olyanok, akik EU-s pályázatokat nyertek, de vissza kellett mondják időközben anyagi okokból a projekt megvalósítását. Ők utolsó szalmaszálként a támogatás időben történő kézhez kapásában bíztak.


Halálra van ítélve a szarvasmarhatartás - állítják a gazdálkodók
Halálra van ítélve a szarvasmarhatartás - állítják a gazdálkodók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: