2009-05-18 07:29:21• hírek • Szatmár.ro

Szatmáriak az Európa Napon

Szombaton Jándon, nagyszabású kulturális-gasztronómiai fesztiválon járt több megyebeli település küldöttsége.

Az Európa Napot három évvel ezelőtt szervezte meg először a szatmárnémeti Pro Európa Liga: először Mikola, tavaly Kökényesd adott otthont a hármashatár melletti települések közötti kapcsolat elmélyítését célul kitűző eseménynek, szombaton Jándra, a Tisza-partra várták a résztvevőket. Szatmár megyéből a Liga csoportja mellett a kökényesdi, a mikolai önkormányzatok küldöttségei, valamint az Egri Csodastaevas tánccsoprt vett részt a fesztiválon, amelyen első alkalommal két ukrajnai település - Beregdéda és Mezőkaszony -képviselői is megjelentek.

Koncz Zoltán, jándi polgármester köszöntése után Kónya László, a rendezvény ötletgazdája, a Pro Europa Liga elnöke szólt a megjelentekhez, kitérve az eddigi fesztiválokon szerzett tapasztalatokra, majd Simon Levente és Dobos István kökényesdi, illetve mikolai polgármesterek beszéltek. Miközben a színpadon kezdetét vette a jelen lévő települések kulturális csoportjainak a műsora, a bográcsokban és tárcsalapokon már javában gőzölögtek és füstöltek a hagyományos ételek: a babgulyástól a miccsen, sült csirkecombon át a vaddisznópörköltig, minden volt, „mi szem-szájnak ingere" - persze a pálinka, a sör és a bor se hiányozhatott.

A sportszeretők kispályás futballmeccseken mérkőzhettek meg, a szervezők sétahajózási lehetőséget biztosítottak a résztvevőknek. A megyéből a kökényesdi Rozmaring, a Német Líceum tánccsoportja, valamint az Egri Csodaszarvas szerepeltek.


A szatmárnémeti küldöttség a gasztronómiai fesztiválon
A szatmárnémeti küldöttség a gasztronómiai fesztiválon


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: