2018. október. 18., csütörtök
Névnap:
2017-12-11 08:12:47• hírek • Szatmár.ro

Szatmáriak a Várom az Urat zenefesztiválon

Sikeresen zajlott Kolozsváron a Várom az Urat zenefesztivál, melyre ezúttal a szatmári egyházmegyéből is érkeztek több mint ötvenen. A szikések a tizenhetedik alkalommal megszervezett adventi keresztyén zenefesztiválon lelkileg feltöltődtek és élményekben gazdag programokat tudhatnak maguk mögött.  

Szombaton, december 9-én az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége szervezésében a kolozsvári Auditorium Maximumban tartott rendezvényen öt kórus és ifjúsági zenekar fellépése gazdagította a programot a reformációi emlékév záróeseményeként.
 

Az adventi zenefesztiválon igei köszöntőt mondott: Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Bibza Gábor, a Kolozsvári Református Egyházmegye esperese, Lukács Olga, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem dékánja, Jakab István, az esemény főszervezője.
 

Az adventi zenefesztiválon a BBTE Református Vallástanárképző Karának kórusa (több szatmárival a soraiban), a Sófár és a Piccolino, a szászcsávási ifjúsági zenekar, a Gordonka, valamint a Worship Team szolgált.  Az áhítatot Ruszka Sándor lelkipásztor fiatalos nyelvezettel tolmácsolta a Lukács 3,4–5 alapján. Az esemény alatt az érdeklődők kézműves vásáron nézelődhettek, szerezhették be a karácsonyi ajándékokat, beszélgethettek egy kávé, tea mellett baráti hangulatban.
 

A szigetlankai, ombodi, szamoskrassói és más szatmári egyházmegyéből érkező fiatalokat a városnéző séta is elbűvölte, de a lelki táplálék magukhoz vétele után biztosan másképpen ünnepelnek majd.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: