2009-07-06 14:31:00• hírek • Szatmar.ro

Szatmáriak a Romanian Extreme Adventure-ön

Szatmárnémetit öt versenyző képviselte a nemzetközi megmérettetésen.

A hétvégén ért véget a Kárpát-kanyarban rendezett egy hetes rali-verseny, a Romanian Extreme Adventure, amelyen autósok, motorosok és squadosok gyúrták a szinte folyamatos esőtől áztatott, fellazult talajt.

Szatmárnémeti városát öt motoros képviselte, közülük a legjobb eredményt a többszörös Dakar-résztvevő Gyenes Emánuel érte el, aki a Moto Extreme kategóriában a második helyen végzett.

„Az időjárás miatt nehéz és kemény verseny volt, az eső után például az autók annyira összevágták az utat, hogy motorral alig lehetett menni rajta. Végülis a második hellyel elégedett vagyok, a győztes Ioan Tara jobban navigált a GSP-szel, és a végén már nem is erőltettem, arra vigyáztam, hogy megtartsam a pozíciómat" - nyilatkozta Mani.

 

Különösen balszerencsésnek nevezhető Nagy Krisztián, aki a Moto Open kategóriában a hetedik helyen végzett, ám nem akármilyen körülmények között. Bár a prológon második lett, az első napon előbb eltévedt, majd összeütközött egy quaddal, aminek következtében könnyebb sérüléseket is szenvedett. A szegény embert az ág is húzza elve alapján másnap elromlott a GPS-e, és csak az amerikai Kevin Miller segítségével tudta befejezni az etapot. Az utolsó három napon aztán minden rendben volt, ezeket meg is nyerte, ám ez összetettben csak a hetedik helyre volt elég.

„Nekem ez volt az első ilyen hosszú versenyem, és elég nehéz volt, főleg az időjárás miatt. Ez próbára tett embert és gépet is", mondta a maratoni küzdelem után Nagy.

Remekül teljesített Oláh László, aki a Moto Extrem kategóriában a harmadik helyen végzett, akárcsak a Moto OldBoysosok között versenyző Ioan „Joe" Lutas. Ám nem kell szégyenkeznie Szilveszter Mártonnak (fotó lent) sem, aki a hatodik helyen végzett.

Gyenes Emánuel és Nagy Krisztián számára mellesleg a verseny remek felkészülési lehetőséget adott a szezon talán legnehezebb viadalához, az augusztus 15-én rajtoló Red Bull Romaniacs-hez.



Nehéz körülmények között versenyeztek a résztvevők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: